Paide juurtega poliitik üllatas romaanivõistluse võiduga

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Romaanivõistluse žürii esimees Rein Raud (vasakul) üllatab võiduromaani autorit Sven Mikserit suisa kahe preemiaga.
Romaanivõistluse žürii esimees Rein Raud (vasakul) üllatab võiduromaani autorit Sven Mikserit suisa kahe preemiaga. Foto: Kris Moor

Eesti kirjanike liidu romaanivõistluse võitis tänavu Sven Mikser romaaniga «Vareda». Ühtlasi pälvis teos liidu ja kirjastuse Emakeele SA keele- ja stiilipreemia. Üldse laekus konkursile 62 seni avaldamata käsikirja ja käsikirjad jõudsid žürii liikmeteni autoreid avaldamata. Paidest pärit europarlamendi liikmel Sven Mikseril oli see esimene romaanikatsetus.

Sven Mikser ütles Järva Teatajale, et romaani tegevus toimub fiktiivses Eesti väikelinnas nimega Vareda 1990ndatel aastatel. Et tegu on ilukirjandusega, siis ei maksa Mikseri sõnul otsida sellest ei autobiograafilisi sugemeid ega prototüüpe. «Oma isiklikku elu ma sellesse kirjutanud ei ole ning kõik sündmused ja tegelased on välja mõeldud. Sarnasused on juhuslikud,» lausus ta.

Samas ei välistanud Mikser, et seoses tema Paides veedetud nooruspõlvega võib lugeja ühtteist tuttavlikku leida. Romaan on kirjutatud minavormis ning see räägib täiskasvanuks saamisest, taustaks tegelikud ajaloosündmused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles