Hooldereform – abikäsi inimesele, lisakoormus omavalitsusele

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Käru Südamekodus tutvustati hooldereformi kuu aega tagasi. Südamekodu põhisõnum oli asutuse klientidele ja nende lähedastele see, et hooldekodu koht muutub neile hooldereformi rakendumisel pea poole võrra odavamaks.
Käru Südamekodus tutvustati hooldereformi kuu aega tagasi. Südamekodu põhisõnum oli asutuse klientidele ja nende lähedastele see, et hooldekodu koht muutub neile hooldereformi rakendumisel pea poole võrra odavamaks. Foto: Dmitri Kotjuh

1. juulist jõustuva hooldereformiga hakkab riik panustama hooldekodude kohatasude maksmisesse, et toetada hoolealuste ja nende lähedaste toimetulekut. Sotsiaalministeeriumi hinnangul on tegemist ühe viimaste aastakümnete suurima, oodatuima ja vajalikema reformiga sotsiaalvaldkonnas.

Reformiga eraldatakse kohalikele omavalitsustele raha, millega muutub hooldekodukoht teenuse saajatele taskukohasemaks ja paraneb üldhoolduse kvaliteet. Lisaks võimaldab see parandada kodus elamist toetavate teenuste kättesaadavust.

Ministeeriumi andmetel hooldab või abistab Eesti elanikest 22 protsenti ehk hinnanguliselt 230 000 inimest mõnda pikaajalise terviseprobleemi või tegevuspiiranguga lähedast. Sel aastal investeerib riik reformi 40 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles