Maapiirkondade ettevõtted saavad abi regionaallaenust

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo allkirjastas 17,5 miljoni suuruse eelarvega rahastamislepingu, mis pakub ka järgmisel eurotoetuste perioodil Eesti väikese ja keskmise suurusega ettevõtjatele soodsamatel tingimustel laene ning käendusi.

Struktuurivahenditest rahastatud meetmega pakutakse ettevõtjatele allutatud laenu ning käendusi, kus kesksel kohal on regionaalsed ettevõtjad. Minister Riisalo sõnas, et ettevõtluse toetamine ja ärikeskkonna edendamine väljaspool suuri asulaid on vajalik, et igas Eesti piirkonnas oleks hea elada. "Paratamatult tekib igas majandusruumis turutõrkeid ja riigi soov on aidata neid tõkkeid ületada. Meede annab väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele parema ligipääsu kapitalile ja julguse mõelda suuremalt," ütles minister pressiteates.

Hõlpsam ligipääs kapitalile edendab Riisalo sõnul kõrget lisandväärtust loovate tarkade töökohtade loomist maapiirkondadesse, millega kaasnevad kõrgepalgalised töökohad ja kohalike elujärje kasv. "Eesti eri paigus on juba praegu mitmeid ettevõtteid, mis näitavad suunda ja pakuvad maailmaturule tipptasemel tooteid ning teenuseid. Samas on ka alles hoogu koguvaid ärisid, mis vajavad arenguks ja rahvusvahelisel areenil läbilöömiseks lisatõuget. Meede pakub selleks head võimalust," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles