Endine Paide linnapea: kas ainult kulukärped või ka kokkuhoid arengu nimel?

Eimar Veldre
, Paide endine linnapea, Sotsiaaldemokraatlik erakond
Copy
Eimar Veldre
Eimar Veldre Foto: Dmitri Kotjuh

Paides umbusaldati volikogu juhtkonda ja linnavalitsust ning uus võimuliit on asumas juhtimise eest vastutama. Kogu eelmise ja üle-eelmise nädala, tegelikult viimase kuu ja kauemagi aja retoorika on olnud see, et linna finantsseis on väga halb ja senine võim on saamatu. Selle tuules, ent samas sellest sõltumatult käisid linnavolikogus hääletused, mis päästsid valla uue valitsuse ja võimuliidu moodusta­mise. Aga senise arvustamise kõrval peab kujunema ka tegelik plaan.

Finantsseis on tõsine, ent seda on tõsiselt vaadeldud juba aastaid. Mis on viimase kolme või nelja aasta jooksul seda süvendanud? Esiteks, tohutu hinnatõus, mis sai alguse energiast ning väljendub nüüd peaaegu kõigi teenuste ja toodete hindades. Teiseks, õpetajate palgatõus, mille puhul lasteaiaõpetajate ja teiste haridustöötajate tarvis riigieelarvest olulist lisa ei tulnud. Kolmandaks, linnavalitsuse teenistujate palgad, mida 2022. aastal tõsteti, sest need olid maakonnas ikka tõsiselt maha jäänud.

Selles mõttes ei tohiks Paide linna finantsseis olla uudiseks ühelegi poliitilisele jõule, eriti kui enamik neist on viimasel viiel aastal mingi aja valitsuse töös osalenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles