Maratonisarja jooksjad tundsid end nagu saunas

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türilane Vadim Gritšenko (nr 3) jooksis maratonisarja V etapil palavuse kiuste suurepärase aja, olles sellega üldarvestuses 10 kilomeetris kindel võitja. Talle pakkusid tõsist konkurentsi Raimo Salla (nr 72), Raivo Nõmm (nr 1) ja Siima Hansmann (nr 2).
Türilane Vadim Gritšenko (nr 3) jooksis maratonisarja V etapil palavuse kiuste suurepärase aja, olles sellega üldarvestuses 10 kilomeetris kindel võitja. Talle pakkusid tõsist konkurentsi Raimo Salla (nr 72), Raivo Nõmm (nr 1) ja Siima Hansmann (nr 2). Foto: Anne Põder

Ehkki eelmisel kolmapäeval oli keskmine Eesti suveilm, tundus 23 kraadi lauspäikeses Türi maratonisarja viienda etapi jooksjaile kuumusena, mida tavaliselt kogetakse saunas.

Võistluse kommentaator Liisa Gritšenko tuletas meelde, et samasugune ilm oli ka aasta tagasi, kui oli sarja Türi-Allikult Veskisillalt joostav kümnekilomeetri etapp. «Seega on jooksud hästi võrreldavad, sest nii olud kui ka maa pikkus on samad,» märkis ta.

Küll paistis kesknädalane kuumus sobivat kohalikule jooksumehele Vadim Gritšenkole, kes tegi seekord ajaga 36.25,3 oma rajarekordi ja võitis põhidistantsi kindlalt. «Minu isiklik kümne kilomeetri tippmark on 36,19, mis on joostud aasta tagasi Tallinna külje all Peetris,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles