Villeveres toimub esimene leiutajate festival

Copy
Villevere peatuses tervitab bussiootajaid katusel istuv puidust mehike. Katusele kinnitatud seadeldise järgi näeb ära ka tuulesuuna. Ootekoja kõrval on värviline infotahvel, mille külge on kinnitatud kohalike elanike postkastid.
Villevere peatuses tervitab bussiootajaid katusel istuv puidust mehike. Katusele kinnitatud seadeldise järgi näeb ära ka tuulesuuna. Ootekoja kõrval on värviline infotahvel, mille külge on kinnitatud kohalike elanike postkastid. Foto: Kristo Kivisoo

Sel laupäeval, 22. juulil kogunevad Villeveres leiutajad, kes näitavad kõigile huvilistele omavalmistatud sõidukeid, võistlevad nendega ning jagavad muljeid ja kogemusi masinate loomisest.

Festivali üks korraldajatest Siim Siimussaar sõnas, et algselt oli tänavu esmakordselt toimuvat leiutajate festivali kavas korraldada rohkem külas omakeskis, kuid pärast sotsiaalmeedias sõna lendu laskmist ei tulnud sellest enam midagi välja.

Nii on tänavu esmakordselt toimuvale leiutajate festivalile tulemisest juba teada andnud üle 20 omavalmistatud sõidukite loojad. Neist viis on oma külast, ülejäänud naaberküladest ja kaugemalt tulijad toovad oma masinad festivalile lausa Soomest. Selle üle on mehel vaid hea meel.

Mõte leiutajad kokku kutsuda tekkis Villevere meestel ühiste nokitsemiste käigus. „Oleme oma külas siin kogu aeg midagi ehitanud ja teinud ja nii tekkis mõte, et kutsume ka teised leiutajad kokku, saame muljeid vahetada ja mõtteid koguda. Tore, et üleskutse kohe sedavõrd paljusid kõnetas," lausus Siimussaar.

Nüüd loodavad korraldajad, et leiutajad tulevad ise koos perede, sõprade ja tuttavatega ning nende tegemisi tuleb vaatama ka rohkelt huvilisi.

„Eriti ootame uudistama lastega peresid, sest soovime ettevõtmisega inspireerida paljusid ühiselt leiutamisega tegelema ja tekitada huvi tehnika vastu. See on põnev, kohe palju põnevam kui nutiseadmetes olemine," kinnitas ta.

Veel kinnitas Siimussaar, et tänavu esimest korda toimuv leiutajate festival saab kindlasti järje, sest korraldajatel on soov ettevõtmisega alustada omanäolise ürituste sarja, mis hakkab toimuma igal aastal.

Villevere leiutajate festival algab kell 12 masinate saabumisega Villevere koolimaja juurde, kell 15 algavad võistlused, kus leiutajad võtavad mõõtu erinevates kategooriates nii tehnika kui ka füüsise poolelt ja kell 18 algab rongkäik.

Uudista täpsemalt, mis leiutajate päeval kavas on siit.

Märksõnad

Tagasi üles