Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide Ülejõe jalgpallistaadioni läheduses alustas tööd Põhjamaade suurim liikuvate paneelidega päikesepark, mis rahuldab ligi tuhande majapidamise energiavajaduse. Eveconi tegevjuht Karl Kull sõnas, et Paides hiljuti valminud Põhjamaade suurim liikuvate paneelidega päikesepark on liitunud elektrivõrguga ja alustanud tootmist. «Päikesepargi koguvõimsus on ligi 8,7 MW ning Läänemere piirkonnas ühtegi teist samaväärset ja sama tehnoloogiat kasutavat parki praegu ei tegutse,» lausus ta.

* Ervita marjakasvatus on kultuurmustikate poolest populaarne nii järvalaste kui ka kaugema kandi rahva hulgas. Marjakasvatuses korjatakse mustikaid ka tellimise peale, kuid eriti meeldib inimestel ise marju noppida ja see on ka odavaim võimalus. Tänavu on mustikasaak vilets ja ka tavapärasest hilisem. Ervita marjakasvatuse üks omanikest, Jegor Mitrofanski, ütles, et praegu on keeruline öelda, kuivõrd ise korjamise võimalust tänavu üldse pakkuda on ja kindlasti ei juhtu see enne augustit. «Kui, siis anname sellest Facebooki lehel teada. Lootust on, et mingil määral marju ikka saab, kuid kindlasti tuleb korje eelmisest aastast hilisem ja lühem,» lausus ta.

* Juulikutsega ajateenistusse läinud noormeestel on esimesed päevad selja taga. Aasta tagasi algas sama teekond türilasel Kasper Koidustel. Kasper lõpetas elmisel aastal Türi ühisgümnaasiumi reaalklassi ja teadis, et soovib enne ülikooliõpinguid ajateenistuse läbida. Ta kandideeris ülikooli, võttis sissesaamise järel akadeemilise puhkuse ja alustab sügisest õpinguid Tallinna tehnikaülikoolis rakenduskeemia ja geenitehnoloogia erialal. Ajateenistusse Tapa linnakus läks Kasper Koiduste projekti «Sõpradega ajateenistusse» kaudu koos üheksa sõbraga, nad kõik liitusid 11 kuuks õhutõrjega.

* Neljapäeval pidas Paide linnameeskond Konverentsiliiga esimeses eelringis kordusmängu Fääri saarte meeskonnaga B36 Torshavn. Eelmisel kolmapäeval olnud avamängus jäid väravad löömata, seega selgus edasipääseja teises mängus Kadrioru staadionil. Kahjuks pidid paidelased lahkuma väljakult noruspäi.

* Kui eelmistel suvedel on vetelpäästjatel Järvamaa randades tulnud tegemist teha nii alkoholi- kui kaklemishuviliste inimestega, kutsuda välja turvafirma- ja politseipatrulle, siis tänavu on suvi alanud pigem rahulikult. Paide tehisjärve ääres on G4S rannavalvuritel tulnud tegeleda 45 avaliku korra rikkumisega, kusjuures probleeme (25) hakkas tekkima siis, kui soojaks läks, see on juuni teisest nädalast, aga need korrarikkumised polnud pigem tõsised.

Märksõnad

Tagasi üles