Elroni koolituskeskuses lõpetas uus lend vedurijuhte

Järva Teataja
Copy
Elroni rong. Foto on illustratiivne
Elroni rong. Foto on illustratiivne Foto: Sille Annuk

Pärast neli kuud kestnud õppetööd lõpetas Elroni koolituskeskuses uus lend vedurijuhte, kes suunduvad pärast vedurijuhiloa eksami edukat sooritamist sertifikaadiõppesse. Eestis kasvab vajadus vedurijuhtide järele seoses 16 uue reisirongi liinile tulemisega aastatel 2024-2027.

“Vedurijuhid vastutavad reiside käigus sadade inimeste turvalisuse ja reisikogemuse eest ning saavad enda juhtida Euroopa tipptasemel reisirongid,” ütles Elroni personalijuht Kristi Relvik.

“Seepärast läbivad vedurijuhid põhjaliku koolituse, mis kestab kokku üheksa kuud. Esimese nelja kuu jooksul läbitakse teooria ja tehakse esimene sõidupraktika. Pärast edukat vedurijuhi üldkoolituse läbimist ja Transpordiametis vedurijuhiloa eksami sooritamist suunduvad õpilased kuni viis kuud kestvasse sertifikaadiõppesse, kus õpitakse tundma konkreetseid raudteeliine ja ronge.”

Relviku sõnul kandideeris 24. juulil lõppenud kursusele 110 inimest, kellest valiti välja 9 ja lõpetas 8 õpilast. “Kuna tegemist on väga vastutusrikka ametiga, siis on valikusõel üsna tihe,” märkis Relvik. “Lõpetajate seas on nii pärast gümnaasiumi või ülikooli tulnuid kui ka elus karjääripööret tegevaid inimesi.”

Kristi Relviku sõnul kasvab Eestis seoses uute reisirongide liinile tulemisega lähiaastatel vajadus uute vedurijuhtide järele veelgi ja seepärast toimub Elronis tänavu esimest korda kaks vedurijuhtide üldkursust ühe aasta jooksul. “Juba 7. augustil kuulutame välja uue konkursi novembris algavale vedurijuhtide koolitusele 11 vedurijuhi õpilase leidmiseks,” märkis Relvik.

  • Vedurijuhi töö eeldab täpsust ja korrektsust, kohusetundlikkust, head keskendumis- ja tähelepanuvõimet ning kiiret reageerimist erinevates olukordades.

  • Rongid on tehnoloogiliselt Euroopa tipptasemel ning nende käsitsemine ei nõua füüsilist jõudu ja seetõttu on töö sobilik kõigile.

  • Uus vedurijuhi üldkoolitus algab 2023. aasta novembris ja kestab koos sertifikaadiõppega üheksa kuud.

  • Täiendav info koolituse kohta on leitav Elroni veebilehelt alates 7. augustist.

    Elron (AS Eesti Liinirongid) on riigile kuuluv operaatorfirma, mis korraldab Eesti Raudtee AS ja Edelaraudtee AS-le kuuluval raudteel reisirongiliiklust. 2022. aastal tehti Elroni rongidega 7,1 miljonit reisi. Elroni koolituskeskus pakub vedurijuhtidele täiend- ja väljaõpet Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja antud koolitusloa alusel.

    Kommentaarid
    Copy
    Tagasi üles