Eesti majandus kõrbeb, pangad aga suplevad miljonites

Ester Karuse
, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Ester Karuse.
Ester Karuse. Foto: Margus Ansu

Need kaks eelmise nädala kesknädalal kajastust leidnud vastuolulist uudist panid nii mõnegi inimese küsima: kuidas siis nii? Miks on Eesti riigis kujunenud selline olukord, kus tavainimene peab püksirihma pingutades hoolikalt kaaluma, mida poest osta ja kas on võimalik perele puhkusereis lubada, ning samal ajal teatavad uudisteportaalid pankade rekordkasumitest?

Eesti konjunktuuriinstituudi ekspertide tõdemus, et kesksuvel on Eesti majanduse tervis päikesepaistelisest ilmast hoolimata halb, ei üllata vist kedagi. Oleme saanud juba pikemat aega lugeda, kuidas tööstusettevõtted tegevust koomale tõmbavad või sootuks uksed kinni panevad.

Üllatas aga see, et «Aktuaalsele kaamerale» intervjuu andnud majandusminister Tiit Riisalo küll möönis olukorra tõsidust, kuid ei pakkunud omalt poolt välja ühtegi lahendust. Nojah, Eesti 200 poliitik ei saagi ju oma mõtetega välja tulla enne, kui ei ole Reformierakonna käest heakskiitu saanud. Vandus ju Eesti 200 juht Lauri Hussar enne valimisi oravatele igavest truudust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles