Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* On juuli viimane päev ja Tõnu Uibopuu vastab Järva Teataja kõnele. Järva tarbijate ühistu juhatuse esimehel on kiire ja ta palub hiljem tagasi helistada, kuid uurib veel kiirelt, mis teemal temalt kommentaari soovitakse. Teemaks on Paide vanale kaubamaja hoonele uue omaniku leidmine. Seda teada saanud, ütleb ta lause, mida küsija oodata ei osanud. Keskväljakuäärne maja pole avalikku müüki jõudnud ja seega on Tõnu Uibopuu vastus eriti ootamatu: «Ma praegu olengi siin sees, homme läheb hoone müüki!» Uibopuu avaldab lootust, et järgmisel päeval on võimalik uuelt omanikult tema edasiste plaanide kohta selgust saada. Augusti esimese päeva pärastlõunaks ongi tehing tehtud.

* Paide restorani kunagine söögi- ja peosaal endise kaubakeskuse kolmandal korrusel on elu sisse saanud ning igapäevast inimeste sagimist jälle täis. Küll ei mõõdeta tantsupõrandal enam tantsusamme ega sööda kaetud laua taga šnitslit, vaid laudu katavad monitorid ning muu kontoritehnika. Alates juuni lõpust on end seal sisse seadnud sihtasutuse Järvamaa kollektiiv. Endiste ruumidega Pärnu tänaval jäeti ametlikult hüvasti esmaspäeval.

* Kui Ameerika menufilmis «Kadunud 60 sekundiga» ei olnud autoärandajate bandele väärilist neljarattalist, mis oleks nende kuritegelikele oskustele vastu suutnud panna rohkem kui minut aega, siis päriselus on asjad teisiti. Suur oli Paides töötava järvalanna  üllatus, kui esmaspäeval ärandas keegi tema pisikese ja linnapildis üsna haruldase Škoda sõiduauto. «Eks ka mina arvasin, et kes see Järvamaal päise päeva ajal ikka autosid ärandab, aga vaat’, mis juhtus,» nentis naine päev hiljem.

* Esmaspäeval pidas Järvamaa muuseum oma 118. sünnipäeva ja esitles sel puhul ka trükisooja raamatut «Järvamaa muuseumi toimetised II». Väljaanne on järg kaks aastat tagasi Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva eel ilmunud Järvamaa muuseumi toimetiste esimesele raamatule. Muuhulgas sisaldab raamat omavalitsustegelaste meenutusi. Praegune riigikogu liige Kersti Sarapuu vaatab tagasi ajale, mil ta oli Paide linnapea. Sarapuu jutustab artiklis «Rõõm oli olla linnapea otsustusjulges koalitsioonis» oma teekonnast linnapeaametini, tookordsetest linnajuhtide väljakutsetest ning Paide linna arendamisest, poliitilisest olukorrast, isiklikust perspektiivist ning paljust muust. Ta meenutab, et tänu oma abikaasale, kes oli pikemat aega Järva maavanem, oli ta maakonna poliitilise eluga hästi kursis. Ise otsustas Sarapuu kogukondlikus tegevuses ja poliitilisel tasandil kohaliku elu edendamises kaasa rääkima hakata millalgi 2000. aastate alguses. «Võtsime kokku Paide ettevõtlikud naised ja hakkasime klubilises vormis koos käima, arendades ennast ja abistades jõudumööda nõrgemaid,» meenutab Sarapuu muuseumi toimetiste värskes väljaandes. 2002. aasta kohalikele valimistele otsustati oma nimekirjaga välja minna.

* Siim Aer on Paidest pärit noormees, kes armastab üle kõige jalgpalli. Tema pingutusi ning oskusi märgati varakult ning jalgpallur tegi oma esimese treeningu esindusmeeskonnaga, kui oli alles 16-aastane. Nüüdseks on Aer Paide duubelmeeskonna kapten. Kõrgliigas esindusmeeskonna eest on tema arvele kogunenud 28 mängu, milles ta on löönud ühe värava. Siiski tunnetab Aer, et see on alles algus ja rasket tööd tehes loodab ta jõuda ka piiri taha.

Märksõnad

Tagasi üles