Põgenikele loodud ettevõtlusprogramm ootab sel sügisel osalejaid üle Eesti

Järva Teataja
Copy
Foto: Internet

Septembris algav Empowering Women ettevõtlusprogramm ootab osalema inimesi, kes on olnud sunnitud oma kodumaalt põgenema ja soovivad läbi ettevõtluse oma tulevikku Eestis uuesti üles ehitada. Programm toetab nii nullist üles ehitatavat äri kui ka juba olemasolevaid, kuid Eesti kontekstis jätkavaid ettevõtteid.

“Uues riigis oma elu taas jalgadele saamine tähendab tihti suurt eneseületust, sest sageli on kõik erinev: süsteemid, töökultuur, keel, lisaks on äri alustamiseks vaja algkapitali. Koos Garage48-ga oleme nelja aasta jooksul aidanud nii Ukrainas kui Eestis pagulastel ja sisepõgenikel käivitada üle saja ettevõtte. Tulemuseks on enesekindlad ning iseseisvad naised ja jätkusuutlikud ärid, mis lisaks vajaliku sissetuleku teenimisele pakuvad oma teenustega väärtust kogu ühiskonnale,” selgitas Eesti Pagulasabi toimetuleku programmi spetsialist Taavet Tomberg.

Sügisene ettevõtlusprogramm toimub kahes osas, millele eelnevad eelüritused tutvustavad Eesti ettevõtluskeskkonda. Idee Garage 2-päevasel ideehäkatonil on võimalus arendada oma äriideed probleemipõhise lähenemise ja disainmõtlemise printsiibil. Potentsiaalikamad ideed valitakse kaks nädalat kestvasse ettevõtlusprogrammi, mille tulemusena valmib äriplaan. Parimad tiimid saavad võimaluse osaleda kuue kuu pikkuses mentorprogrammis, mis toetab esialgse rahastuse kaasamist ning äritegevusega alustamist.

“2022. aasta sügisel esmakordselt Eestis toimunud programmi järel tegutseb Eestis 10 uut ja edukat naisettevõtjat, kes on Eestisse jõudnud sõjapõgenikena. Julgustame nende eeskuju järgima ning programmist osa võtma. Oluline on seejuures teada, et kui siiani on Empowering Women ettevõtlusprogramm võimestanud Ukraina sisepõgenikke ja sõjapõgenikke Eestis, siis nüüd avaneb programm kõigile inimestele, kes on olnud sunnitud oma kodumaalt lahkuma ning kes näevad ettevõtluses võimalust enda ja oma pere elu siin Eestis üles ehitada,” selgitab Kadri Tiisvelt, Garage48 juhatuse liige.

Ettevõtlusprogrammi on oodatud ideed erinevatest valdkondadest: haridus, kultuur, tervis ja heaolu, toidu tootmine ja toitlustamine, kunst ja käsitöö ja kõik muu. Kandideerida saab igast Eestimaa paigast, kuna suur osa tegevustest toimub virtuaalselt, Tallinnas toimuvatele kohapealsetele üritustele kompenseeritakse osalejatele transpordi- ja majutuskulud. Ettevõtlusprogrammi tegevused toimuvad õhtuti ja nädalavahetustel.

Programm toimub inglise ja vene keeles ning osalemine on tasuta. Programmi kandideerimise eelduseks on osalemine Idee Garage ideehäkatonil, kuhu valitakse 100 osalejat äriideede arendamiseks meeskonnatöös ja koos mentoritega. Rohkem infot ja Idee Garage’ kandideerimine kuni 2. septembrini leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles