Aita Paide neiu Prantsusmaale kondiitrikooli

Loore Luste
, Järva Teataja suvereporter
Copy
Reedel ja laupäeval peetaval arvamusfestivalil pakub Ferkle Kalaus omanimelises kohvikus küpsetisi, mille müügitulu läheb Prantsusmaal asuva gastronoomiakooli õppemaksuks.
Reedel ja laupäeval peetaval arvamusfestivalil pakub Ferkle Kalaus omanimelises kohvikus küpsetisi, mille müügitulu läheb Prantsusmaal asuva gastronoomiakooli õppemaksuks. Foto: Erakogu

Kui paljud noored käivad suvel tööl taskuraha teenimiseks, siis Paide gümnaasiumi värske vilistlane Ferkle Kalaus pingutab end suure unistuse täitumise nimel: jaanuaris plaanib ta sõita Prantsusmaale ja alustada õpinguid kondiitrikoolis Gastronomicom.

Praegu kokkab Ferkle kooli õppemaksu tasumiseks Kirna mõisakohvikus, kuid sel nädalavahetusel avab ta Paides kohviku, mille külastajad aitavad kaasa tema unistuse täitumisele.

Ferkle Kalause huvi kokanduse vastu tekkis alles mõni aasta tagasi. «Pasta bolognese oli üks esimesi asju, mille valmistamise ema mulle selgeks õpetas, seda tegin tõesti juba pisikesest saati,» ütleb ta. Ema valmistab kodus maitsvaid toite ja teda aidates avastas Ferkle ühel hetkel, kui väga ta toiduvalmistamist naudib. «See tuli tõesti järsult!» lisab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles