Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui paljud noored käivad suvel tööl taskuraha teenimiseks, siis Paide gümnaasiumi värske vilistlane Ferkle Kalaus pingutab end suure unistuse täitumise nimel: jaanuaris plaanib ta sõita Prantsusmaale ja alustada õpinguid kondiitrikoolis Gastronomicom. Praegu kokkab Ferkle kooli õppemaksu tasumiseks Kirna mõisakohvikus, kuid sel nädalavahetusel avab ta Paides kohviku, mille külastajad aitavad kaasa tema unistuse täitumisele.

* Laupäeval täitusid Järva-Jaani teed jälle eriskummaliste liikurite ja tänavaääred neile kaasa elavate inimestega. Oli killavoori aeg. Ja killavoor oli seekord tõeliselt kirev. Seal oli veoautosid ja busse, militaarmasinaid, tänavapildis haruldaseks muutunud Audisid, Volkswageneid ning hulgaliselt nõukaaegset tehnikat.

* Alates 1. septembrist jõustub Paide linnas kord, mis tõstab osa lasteaias käivate laste kohatasu üle 150 protsendi ehk rohkem kui kaks ja pool korda 54 eurolt 145 eurole. Kohamaksu suur tõus puudutab neid lapsi, kelle sissekirjutus pole koduomavalitsuses.

* Rohkem kui kaks aastat tagasi haarasid neli Paide gümnaasiumi õpilast härjalt sarvist ja lõid noortele Paides Pärnu tänavas kunagises lastehaigla hoones vaba aja veeetmiseks põgenemistoa. Kevin Kinev, Renne Ploom, Hanna Tedre ja Sandra Perillus on nüüd kõik juba Paide gümnaasiumi vilistlased ja õpivad kodust kaugel. See aga ei ole seganud neil põgenemistuba arendada ja sellega tihedalt seotud olla. Appi on nad võtnud ka kolm julget noort, kes pakuvad lisakäiku, et areng käiks veelgi kiiremini. Arvamusfestivaliga seoses on noored teinud ettevalmistusi selleks, et üllatada uue ja huvitavaga.

* Rattaorienteerujatel olid viimased nädalad võistlusrohked. Järjestiku olid Balti ja Eesti meistrivõistlused, kus võisteldi viiel medalialal. Medalite pärast heitlesid ka Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujad ja tegid seda edukalt.

Märksõnad

Tagasi üles