Ambla jõeäärse pargi kujundus jõuab avapeoni

Eva Klaas
, reporter
Copy
Ambla pargis asuval Bockmanni kiigel istub selle ehitaja Lenno Kütismaa. Pilt on tehtud hiljuti toimunud Lembitu matka stardis.
Ambla pargis asuval Bockmanni kiigel istub selle ehitaja Lenno Kütismaa. Pilt on tehtud hiljuti toimunud Lembitu matka stardis. Foto: Kai Kanarik

Eelmisel suvel tekkis Ambla aktiivsetel inimestel mõte taastada jõeäärsel kinnistul vana jõesäng ja saar, et kujundada sinna puhkeala. Suuremad tööd algasid tänavu kevadel ja taasiseseisvumispäeval peavadki ambalased pargi avapidu.

Pargi pidulikule avamisele 20. augustil on oodatud kõiki huvilised, eelkõige on see kogukonnapidu. «Tahame tänada kõiki, kes on aidanud parki rajada. Neid on väga palju koolilastest ettevõtjateni,» ütles Ambla seltsi juhatuse liige Kai Kanarik.

Park algab bussipeatuse juurest tänava äärest ja lõpeb tulevase ujumiskohaga tiigi ääres. Selle aasta alguses sai MTÜ Ambla Selts Järva vallavalitsuselt Ambla jõeäärse maatüki 15 aastaks kasutusvaldusse eesmärgiga arendada haljasala kogukonna pargiks. Ala asub täpselt aleviku keskel. Vanasti oli see jõeäär soine ja karjatatav maa. Park jääb osaliselt ka kirikumaale, kus kogudus meeleldi lubab toimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles