Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Juuni lõpul vaatas kuueliikmeline komisjon üle Järvamaa kauneima kodu konkursile esitatud kodusid ja muid rajatisi. Nähtu põhjal tegi komisjon valiku, keda esitada Eesti kodukaunistamise ühenduse konkursi kandidaatideks. Maakonna kauneimad kodud on seekord Ester Viruste ja Andrus Ristkoki kodu Türi vallas, Einar ja Anneli Tumanski kodu Paide linnas ning Urve Pilve ja Urmas Seina kodu Järva vallas. Anneli ja Einar Tumanski kodu Paide servas Kriilväljal on muutunud pererahva käe all 30 aastaga põllumaast kauni kodu tiitli vääriliseks. Aias on nad tegutsenud endale silmailu ja puhkamispaiga loomiseks, seega oli kauneima kodu tiitlit saada ootamatu. Kelle algatusel nende kodu konkursile jõudis, perekond ei teagi. «Meie teame, et esitaja oli Paide linnavalitsus,» ütleb Anneli. «Tahaksime teada, kes olid need head inimesed, kes meie tegemisi märkasid ja meist linnavalitsusele teada andsid. Kui keegi teab seda, siis palun andke meile ka teada!»

* Eelmisel laupäeval sai politsei üsna tavapärase teate perevägivallast: Paide linnas lõi 18aastane noormees oma 57-aastast ema. Ema sai peksmise tagajärel viga ja vajas tohterdamist. Selleks tuli kohale kiirabibrigaad. Veidi hiljem ründas sama 18aastane noormees aga neidsamu kiirabitöötajaid, 47aastast meest ja 64aastast naist. Meedikust meesterahvas sai samuti viga ja kahjustada ka kiirabiauto.

* Eelmisel suvel tekkis Ambla aktiivsetel inimestel mõte taastada jõeäärsel kinnistul vana jõesäng ja saar, et kujundada sinna puhkeala. Suuremad tööd algasid tänavu kevadel ja taasiseseisvumispäeval peavadki ambalased pargi avapidu. Pargi pidulikule avamisele 20. augustil on oodatud kõiki huvilised, eelkõige on see kogukonnapidu. «Tahame tänada kõiki, kes on aidanud parki rajada. Neid on väga palju koolilastest ettevõtjateni,» ütles Ambla seltsi juhatuse liige Kai Kanarik.

* Tuues põhjuseks maksumaksja raha kasutades moonutatud turutingimused, kavatseb Lux Express kinni panna kahjumis Tallinna–Viljandi bussiliini, mis läbib ka Paide ja Türi linna. Sellekohase avalduse esitas ettevõte juuli lõpus regionaal- ja põllumajandusministeeriumile. Liinivõrgu direktor Ines Pensa märgib selles, et ettevõte palub tunnistada enne tähtaega kehtetuks kaugbussiliiniloa, mille alusel sõidab Tallinna–Paide–Türi–Viljandi buss. Bussifirmal on kavas, et 30. oktoobril väljub buss viimast korda Tallinnast kell 18.30 ning 31. oktoobril Tallinnast kell 8.30, Viljandist kell 7 ja 15.15.

* Paide Vee pikaaegse juhatuse liikme, Jaan Madise leping lõpeb järgmisel aastal. Uue juhi otsingud algasid varakult ning kuulutati välja avalik konkurss. Nüüdseks on otsus lõplikult langenud ning on teada ka juhatuse uue liikme nimi.

* Kiirkasiino rannavolle suvetuuri finaaletapi, Paide Tariston Cupi ajal kogunevad sarja parimad mängijad sel nädalavahetusel Paide tehisjärve liivaväljakutele. Finaaletapi kohapealne korraldaja, Paide rannaspordikeskuse üks eestvedajaid, Veiko Tihe­mets, selgitas, et Paides saabki suvetuur läbi ning selguvad nii Tariston Cupi kui ka kogu suvesarja võitjad.

Märksõnad

Tagasi üles