Arvamusfestivalil saab kuulata maailmakuulsat teadlast

Järva Teataja
Copy
Elisabet Sahtouris
Elisabet Sahtouris Foto: Rohetiiger

"Dr Elisabet Sahtouris on arvatavasti kõige suurem maailmanimi üldse, kes sel aastal arvamusfestivali lavadel üles astub," kirjutas Rohetiiger oma Facabooki lehel. Ta on rahvusvaheliselt tunnustatud evolutsioonibioloog, futuroloog ja mitmete raamatute autor, kes saabub Eestisse Hawaiilt.

Teadlane räägib koostöö ja konkurentsi rollist evolutsioonis, universumi elususest, juhuslikkusest ja teadvusest, iseorganiseeruvatest süsteemidest ning näitab evolutsiooni vihjeid kasutades võimalikku tulevikku.

Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverki sõnul keskenduvad kõik selle aasta arvamusfestivali rohekoostöö ala arutelud 11. augustil tulevikule, kuidas ehitada paremat ja keskkonnasõbralikku Eestit.

„Alustame päeva täieliku legendiga omal alal, Elisabet Sahtourisega, Hawaiil elava ligi 80-aastase maailma tipp-evolutsioonibioloogiga, keda on Eestisse püütud meelitada viimased 20 aastat ning kes viimaks Eestisse saabub ning jätkame aruteludega, mis tuginevad Rohetiigri hinnangul olulisimatele roheteemadele,“ sõnas Truuverk.

Kell 12.00–13.30 esineb rohekoostöö alal evolutsioonibioloog, futurist ja kirjanik dr Elisabet Sahtouris, kes on nõustanud nii Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni, Austraalia maksuametit kui ka Maailmapanka ning kõneleb Arvamusfestivalil koostöö ja konkursi rollist evolutsioonis ja maailma potentsiaalsest tulevikust. „Elisabet on arvatavasti kõige suurem maailma nimi üldse, kes sel aastal Arvamusfestivali lavadele astub,“ sõnas Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.

Teadlasega saab mõtteid vahetada täna kell 12.00–13.00 festivali Rohekoostöö alal. Sündmust modereerib bioloog Toomas Trapido ning arutelu korraldab Rohetiiger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles