Elron otsib uusi vedurijuhte

Järva Teataja
Copy
Elronis vedurijuhina töötav Margi Sander.
Elronis vedurijuhina töötav Margi Sander. Foto: Rail Baltic

Elron kuulutas välja konkursi vedurijuhi õpilaste leidmiseks novembris algavale vedurijuhtide üldkoolitusele. Eestis kasvab vajadus vedurijuhtide järele seoses 16 uue reisirongi liinile tulemisega aastatel 2024-2027.

“Reisirongiliiklus kasvab Eestis lähiaastatel oluliselt, sest Elroni rongiparki lisandub 16 uut rongi,” ütles vedurijuhtide üldkoolituse juhendaja instruktorvedurijuht Artur Lorents. “Vedurijuhi amet on vaheldusrikas ja suure vastutusega – vastutame reiside käigus sadade inimeste turvalisuse ja reisikogemuse eest. Aga saame seda teha Euroopa tipptasemel reisironge juhtides.”

Kokku kestab vedurijuhiõpe 9 kuud, millest esimese 4 kuu jooksul läbitakse vedurijuhi üldkoolituse teooriaõpe ja tehakse esimene sõidupraktika. Pärast edukat vedurijuhi üldkoolituse läbimist ja Transpordiametis vedurijuhiloa eksami sooritamist suunduvad õpilased kuni viis kuud kestvasse sertifikaadiõppesse, kus õpitakse tundma konkreetseid raudteeliine ja ronge.

Elron otsib novembris algavale vedurijuhi üldkoolitusele 11 vedurijuhi õpilast, kandideerida saab kuni 27. augustini. Kandidaadil peab olema keskharidus, eesti keele oskus vähemalt B1 tasemel ja vanust 20-aastat hiljemalt veebruariks 2024.

Vedurijuhtide õppe korraldusest on võimalik lähemalt kuulda Elroni Koolituskeskuse infopäevadel, mis toimuvad 16. augustil ja 23. augustil kell 13:00-14:30 Tallinnas Elroni kontoris aadressil Vabaduse pst 176.

Vaata õppe kohta lähemalt siit! Vaata vedurijuhi õpilase töökuulutust.

Kirjalisas värbamiskampaania näidiskujundused. Võib soovi korral kasutada.

OLULINE

  • Vedurijuhi töö eeldab täpsust ja korrektsust, kohusetundlikkust, head keskendumis- ja tähelepanuvõimet ning kiiret reageerimist erinevates olukordades.

  • Rongid on tehnoloogiliselt Euroopa tipptasemel ning nende käsitsemine ei nõua füüsilist jõudu ja seetõttu on töö sobilik kõigile.

  • Uus vedurijuhi üldkoolitus algab 2023. aasta novembris ja kestab koos sertifikaadiõppega üheksa kuud.

Elron (AS Eesti Liinirongid) on riigile kuuluv operaatorfirma, mis korraldab Eesti Raudtee AS ja Edelaraudtee AS-le kuuluval raudteel reisirongiliiklust. 2022. aastal tehti Elroni rongidega 7,1 miljonit reisi. Elroni koolituskeskus pakub vedurijuhtidele täiend- ja väljaõpet Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja antud koolitusloa alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles