Kõige rohkem tahavad noored õppida sõiduautotehnikuks ja loomaarsti abiliseks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ütleb, et sisseastumisavaldusi laekus enam-vähem sama palju, kui ennustati.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ütleb, et sisseastumisavaldusi laekus enam-vähem sama palju, kui ennustati. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel reedel lõppes avalduste vastuvõtt Järvamaa kutsehariduskeskusse. Õppima asuda soovijaid on üle 200, mida on sama palju kui eelmistel aastatel. Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin sõnas, et vastuvõtt veel päris lõppenud ei ole. Kui õpilaskandidaat pöördub kooli poole ning on motiveeritud ja erialal kohti jagub, siis on võimalik septembrist õppima asuda. «Suuremaid liikumisi võib olla umbes 15. septembrini,» lisas ta.

Oselin märkis, et lisaks sügisesele vastuvõtule on mõnel erialal jaanuris-veebruaris ka talvine vastuvõtt. «Kahe vastuvõtu peale tuleb igal aastal 850–900 uut õpilast,» sõnas ta.

Kui praeguse seisuga on septembris õppima tulekuks esitatud üle 800 avalduse, siis Oselini ütlust mööda näitab elu, et õpingute alustajaid on sadakond vähem. Selle peapõhjus on õpilaskandidaatide valikute muutumine. «Eelkõige täiskasvanud õppijate puhul juhtub, et tuleb midagi ette, miks inimene õppima tulla ei saa,» ütles Oselin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles