Türi vallavolikogu liige: mure Türi valla juhtimise pärast aina kasvab

Sten Perillus
, Türi vallavolikogu liige, valimisliit Tulevikuvald Türi
Copy
Sten Perillus.
Sten Perillus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Hetkel on Türi vallas käimas uue arengukava koostamise protsess, mis hõlmab Türi valla arengut aastatel 2024-2028. See dokument on suuresti poliitilise tahte väljendus, mida plaanivad ellu viia praegu valitsuskoalitsiooni moodustavad poliitilised jõud (Koduvald Türi ja EKRE). Kui ma uurisin vallavalitsuse esitatud arengukava esmaversiooni, tõstatus minu jaoks mure Türi valla juhtimise ja tasakaalustatud arengu pärast.

Kõigepealt soovin rääkida tasakaalustatud arengust. Türi vallas asub üks linn, neli alevikku ja 53 küla. Selleks, et vald saaks tõhusalt toimida, peab elu edukalt kulgema nii maapiirkondades kui ka linnas. Ühe piirkonna eelistamine teisele pole vastuvõetav. Iga vallakodanik, kes uurib praegust valla arengukava esmaversiooni, saab aru, et tasakaalustatud areng on sellest veel kaugel.

Siinkohal toon mõned näited - Türi linnas plaanitakse ehitada uus lasteaiahoone, samas kui maapiirkonnad peavad oma tegevust kokku tõmbama ja pidevalt optimeerima. Näiteks kavatseb uus valitsus arengukava kohaselt vabaneda Kabala rahvamaja hoonest - nii raamatukogu kui ka rahvamaja tegevused plaanitakse viia mõisahoonesse, kus asub ka kool ja lasteaed. Mõistan vajadust üle vaadata kulusid, kuid kui midagi suletakse ja ühendatakse, peab olema ka tasakaal. Arengukava kohaselt näivad investeeringud Kabala piirkonda praktiliselt puuduvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles