Paide kriisikomisjon kohtus Lääne Päästekeskuse esindajatega

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide linnapea Kaido Ivask kohtus päästetöötajatega, et parandada linna valmisolekut erinevateks kriisiolukordadeks.
Paide linnapea Kaido Ivask kohtus päästetöötajatega, et parandada linna valmisolekut erinevateks kriisiolukordadeks. Foto: Annely Erm/Paide linnavalitsus

Paide linnavalitsust külastasid teisipäeval Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla, Lääne päästekeskuse kriisibüroo esindajad ja siinse päästepiirkonna juhid, et kohtuda linnapea ning kriisikomisjoni liikmetega.

Seaduse kohaselt on omavalitsuse juht kohaliku kriisikomisjoni esimees ja päästekeskus soovis uue linnapeaga kohtudes taastada vahepeal kadunud kontakti Paide linnaga. Murekohaks on Paide kriisiindeksi halvenemine võrreldes 2020. aastaga.

Kohtumisel arutati linnavalitsuse ning Paides elutähtsat teenust osatavate ettevõtete toimepidevuse tagamise hetkeolukorda ja edasisi plaane, kõneldi kriisikommunikatsiooni võimalustest ja kriisispetsialisti ametikoha loomise vajadusest ning võimalikkusest, samuti peatuti teistel elanikkonnakaitsega seotud teemadel.

Tutvustati ka kavandatavat seadusemuudatust ja sellega järgmisest aastast omvalitsustele tekkivaid kohustusi ning hiljuti loodud regionaalsete kriisibüroode tegevust ja seda, kuidas nad omavalitsustele toeks saaks olla.

Samuti olid hiljutiste Eestis aset leidnud kriiside valguses teemaks kriisiolukordade lahendamise kitsaskohad.

Linnapea Kaido Ivaski sõnul on väga kahetsusväärne, et Paidel on jäänud mõned toetusmeetmed kasutamata ja vajalikud tegevused tegemata ning kriisiindeks on seeläbi langenud.

“Kriisikomisjoni tööd ei tohiks pärssida linnajuhtide või teiste komisjoniliikmete vahetus. Seega on kindlasti vaja, et komisjoni esimehe kõrval oleks kaks mittepoliitilist aseesimeest. Nii oleks tagatud järjepidevus ja ei tekiks olukorda, kus olulised tegevused jäävad tähelepanuta,” ütles ta.

“Kriisiametnik oleks kindlasti suureks abiks, kuid linnal endal lähiajal finantsilist võimalust sellise ametikoha loomiseks ei ole ja riik peaks siin omavalitsustele appi tulema,” lisas Ivask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles