Lõõla vabatahtliku päästekomandoga liitus kaks hakkamist täis naist

Egert Ninep
, Suvereporter
Copy
Maarika Karu (vasakul) ja Jane Laus tahavad abistada ennast ja kogukonda, seetõttu liitusid nad Lõõla vabatahtliku päästekomandoga.
Maarika Karu (vasakul) ja Jane Laus tahavad abistada ennast ja kogukonda, seetõttu liitusid nad Lõõla vabatahtliku päästekomandoga. Foto: Dmitri Kotjuh

Lõõla vabatahtliku päästekomando Facebooki seinale ilmus 23. juunil postitus, mis tutvustas kuut uut liiget. Nende seas olid ka Jane Laus ja Maarika Karu, kes olid läbinud esimese astme õppekursuse, et anda oma panus kodukoha turvalisusse.

Kuigi tänapäeval ei tee me enam suurt vahet meeste ja naiste töödel, ei kohta me teatud ametikohtadel siiski just tihti õrnema soo esindajaid. Üks selline on päästja oma. Seda kinnitasid ka Laus ja Karu, kes teavad ainult üksikuid aktiivseid naissoost vabatahtlikke päästjaid. «Ma kunagi teadsin, täpselt need Imavere tüdrukud, kellest lugu tehti, aga üks kindlasti ei ole enam vabatahtlik päästja. Teise kohta ma isegi ei tea, kas ta veel tegutseb või mitte,» lausus Laus.

Vabatahtlik päästja Margus Sepp sõnas, et niisugune stereotüüp pärineb nõukogude ajast, kust tuleneb ka selline suhtumine. «Kui naisterahvas oli näiteks autojuht, siis vaadati, kas tal juba vuntsid kasvavad. Tänapäeval on suhtumine teine. Naised töötavad ehitustel, on autojuhid ja päästjad,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles