Augusti lõpp üllatab soojakraadidega

BNS
Copy
Päikeseloojang augustis.
Päikeseloojang augustis. Foto: Erakogu

Uue nädala ilmapilt vajab jooksvalt täpsustamist, sest mudelarvutused muutuvad tihti, kuid esialgsetel andmetel tuleb arvestada vihmavõimalusega ja 24 kraadini kerkivate päevaste õhusoojamaksimumidega.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja tekib udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1–6 m/s. Hommikul pöördub tuul idakaarde ja tugevneb 3–8, puhanguti 11 m/s. Sooja on 12–18 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves, Ida-Eestis aga selgimistega ilm. Vihmasadu levib Liivi lahe ümbrusest ja saartelt põhja-kirde suunas üle maa. Esineb äikest ja kohati on sadu intensiivne. Tuul tugevneb 6–12, puhanguti 15, rannikul kuni 18 m/s. Pärastlõunal pöördub saartelt järk-järgult loodesse ja läände ning tugevneb veelgi 9–15, puhanguti kuni 23 m/s. Sooja on 17–24 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Öö hakul sajab peamiselt Põhja- ja Ida-Eestis vihma, on äikeseoht. Pärast keskööd esineb kohatisi vihmahooge. Tuul pöördub kõikjal järk-järgult läände- ja loodesse 5–11, puhanguti 15, rannikul 9–14, puhanguti kuni 21 m/s. Pärast keskööd hakkab saartelt alates tuul nõrgenema. Sooja on 12–17 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab hoovihma. Õhtul pilvisus ja sajuhood hõrenevad. Puhub valdavalt läänekaaretuul 3–9 m/s. Sooja on 18–22 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Hommikupoole võib kohati hoovihma sadada. Öö hakul puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Pärast keskööd pöördub tuul järk-järgult idakaarde ja tugevneb hommikuks 3–9, rannikul puhanguti 12 m/s. Sooja on 10–14, rannikul kuni 17 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja on äikest ning sadu võib olla intensiivne. Puhub ida- ja kagutuul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 19–24 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles