Kersti Sarapuu: Arvamusfestivalist on kujunenud Paide kaubamärk (1)

Kersti Sarapuu
, riigikogu liige, Keskerakond
Copy
Kersti Sarapuu.
Kersti Sarapuu. Foto: Dmitri Kotjuh

Esimene arvamusfestival oli Paide Vallimäel 2013. aastal, kus osales ligikaudu 2000 inimest. Aasta oli 2011. Siis veel linnapeana mäletan hästi, kui raekotta tulid Kristi Liiva ja Maiko Kesküla sooviga Paides midagi ägedat korraldada. Tegusate inimeste mõtete elluviimisele tuleb loomulikult kaasa aidata ning vabaõhufestival, kus vahetatakse mõtteid Eesti ühiskonnale ja inimestele olulistel teemadel, saigi teoks. Ja seda suuresti vabatahtlike entusiasmiga.

Ürituse eesmärk on tuua kokku erinevaid vaatenurki ja ideid esindavad inimesed, et aruteludes sünniks uusi teadmisi, alguse saaksid uued ühiskonnale kasulikud ettevõtmised ja areneks arutelukultuur. Ka seekordsel, 11. arvamusfestivalil pakuti vaba arutelu ja debatti, aga ka eneseväljendusvõimalust, meeldivat kohtumispaika, meelelahutust ja palju muud.

Selle asemel et aktiivselt debattides kaasa lüüa, korraldas EKRE Vallimäe külje all korraldajate vastuseisust hoolimata alternatiivse ürituse. Ainsa EKRE poliitikuna osales arvamusfestivalil Euroopa Parlamendi saadik Jaak Madison, keda tuleb siinkohal avatuse eest tunnustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles