Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui Paide armastatud muusikaõpetaja Sirje Graubergi sõbrannad ta pühapäeval, päev enne oma 70. sünnipäeva, auto peale võtsid ja Viraksaare poole sõitma hakkasid, ei osanud too aimatagi, et lõbus autosõit ei lõppe mitte Väätsa maisipõldude vahel piknikku pidades, vaid pärast põhjalikke pettemanöövreid Paide muusika- ja teatrimajas suurel juubelikontserdil. «Ma tõesti ei osanud seda oodata, ma vist isegi kiljusin, kui suurde saali astusin,» ütles Sirje, süda kiiremini löömas ka päev pärast üllatuskontserti. «Meikimisest polnud mingit kasu, pisarad jooksid kogu aeg.»

* Türil asuv Vabaduse tänav, mis on linlastele üks peamisi teid, mille kaudu rongijaama minna või sealt tulla, vajab juba aastaid remonti ning on ka seda jagavatele ratturitele, jalakäijatele ja sõidukitele ammuilma kitsaks jäänud. Sügisel see olukord aga muutub, sest ligi pool miljonit maksva minev ümberehitus annab tänavale nüüdisaegse ilme.

* Järvamaaga ühel või teisel moel seotud rallisõitjad võisid uhked olla, sest kodune Humuse Paide Rally oli neile edukas ja fännidel oli, kellele raja ääres kaasa elada. Üldarvestuses jõudsid järvalastest kõige kõrgemale, seitsmendale kohale Roland Murakas ja Kalle Adler. Kõrgeimal poodiumikohal said särada aga siiski kohe nende järel üldarvestuses kaheksandana lõpetanud Romet Jürgenson ja Siim Oja, kes võitsid suurepäraste sõitudega masinaklassis EMV4 esikoha.

* Laupäeval pärjati Kadrioru lossis tiitliga «Miss World Estonia 2023» Türi vallast Kirnast pärit Eliise Randmaa, kes esindab järgmisel aastal Eestit ülemaailmsel iludusvõistlusel Miss World.

* Ukrainlannad olid laupäeval pisarateni liigutatud sellest, et neile loodi võimalus Paides omavahel kokku saada ja kodumaa sünnipäeva tähistada. Kesk-Eesti nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskuse koordinaator Kaja Sepp ütles, et töötades iga päev Ukraina sõjapõgenikega ning nähes kõrvalt nende muresid ja rõõme, tekkis mõte korraldada neile Paides väike kokkusaamine.

* Laupäeval Haapsalus olnud Valge Daami Bike Showl võitis Kaspar Ehasalu külgkorviga minimootorratas uuema aja leiutiste võistlusklassis esikoha ning oli rahva vaieldamatu lemmik, mida imetleti ja kiideti. Mootorratta ehitas Kaspar Ehasalule legendaarne Türi Alempois MC tsiklinokitseja Toivo Noodla. Kaspari isa Tõnu Ehasalu ütles, et ratta põhikontseptsioon ja teostus tuli Toivo Noodlalt, kuid kaasaaitajaid oli selle loomisel teisigi. «Kaspar on nüüd selle tsikliga sõitnud paar aastat ja igal pool üritustel rohkelt tähelepanu saanud,» sõnas ta.

Märksõnad

Tagasi üles