Paide teatri sügis: koostöö tehisintellektiga ja koguperelavastus Väätsal

Järva Teataja
Copy
Kohtumine publikuga. Õdus Wabalinna maja on üks neljast «Väljaku» kohast. Kuna inimesi kohvikusse palju ei mahu, on pileteid müügil piiratud koguses.
Kohtumine publikuga. Õdus Wabalinna maja on üks neljast «Väljaku» kohast. Kuna inimesi kohvikusse palju ei mahu, on pileteid müügil piiratud koguses. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide teater tuleb oma kuuendal sügishooajal välja kolme uuslavastuse ja ühe filmiga. Näha saab nii nüüdisaegset kammerooperit ning nii eksperimentaal- kui ka koguperelavastusi. Lavastused kutsuvad vaatajaid süvenema nüansirikusesse ning kaasa mõtlema tänapäeva ühiskonna mõjule meie elus.

25. oktoobril esietendub Paide muusika- ja teatrimaja suures saalis Helen Rekkori eksperimentaallavastus “Konsiilium”. Etenduse käigus loovad lavastaja, dramaturgid, muusik ja näitlejad koostöös tehisintellektiga ühe teksti, ühe muusika ja ühe lavastuse, kasutades publikult saadud sisendit.

“Selle lavastusega uurime inimloovuse ja -loomuse ning AI loovuse vahelist suhet, kusjuures iga etendus on ainulaadne, sest see sünnib publiku ja ChatGPT 4.0 vahelisest koostööst,” jagas mõtteid lavastaja Helen Rekkor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles