Narva EV100 pargis avatakse fotonäitus „Laulupeo teekond läbi aegade“

Järva Teataja
Copy
Foto: Narva linn

Näitus, mida esmakordselt eksponeeriti 2019. aastal Tallinnas Vabaduse väljakul, tutvustab enam kui 70 suurel fotodega tahvlil Eesti üldlaulupidude rongkäigu traditsiooni aastatel 1896 kuni 2014.

Näituse korraldavad Eesti Rahvakultuuri Keskus koos MTÜ Tantsupeomuuseumiga. Näituse koostas ajaloolane Jaak Juske koostöös Fotomuuseumi ja Tallinna Kultuuri-ja Spordiametiga. Alates 2022. aastast eksponeeritakse näitust erinevates Eesti linnades.

Näituse avamine toimub 7. septembril kell 12.00. Samas tutvustatakse esmakordselt suur muusika- ja integratsiooniprojekti, mis ühendab kõiki Ida-Virumaa gümnaasiumeid. Plaanis on luua ühendkoor, mis järgmise aasta augustis annab maakonnas kolm kontserti. Projekti tutvustab projektijuht Kaisa Lõhmus ja Narva linna sümfooniaorkestri juhataja ja dirigent Anatoli Štšura.

Narva linnapea Katri Raik tervitab tantsu- ja laulupeo traditsiooni laienemist piirilinnas. Tema sõnul osales laste- ja 2023. aasta noorte laulu- ja tantsupeol üle 200 Narva last ja noort. Raik lisab, et uus ühendkoor aitab kindlasti tulevikus osalejate arvu suurendada. 7. septembri pealelõunal tänatakse Narvas laste ja noorte juhendajaid, kelle kollektiivid osalesid sel suvel toimunud noorte laulu -ja tantsupeol.

16. septembril toimub EV100 pargis tantsupidu “Tantsime koos” http://narvatantsupidu.ee/. Narva Tantsupidu on ainulaadne sellest poolest, et festivalil osalevad mitte ainult rühmad, kes tegelevad eesti rahvatantsuga, vaid ka Narva rahvuskultuuriseltsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles