Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Hiljuti Paides võimule tulnud koalitsiooni peamine sõnum oli, et linna rahaasjad on käest ära ja senised linnajuhid pole näinud vaeva selleks, et kulud ja tulud võrdseks lihvida. Anonüümseks jääda soovinud opositsiooni kukkunud poliitik soovitas uuel võimuliidul eelmiste linnajuhtide süüdistamise asemel peeglisse vaadata ja avalikustas, et võimupöörde ajal Paide linnavolikogu aseesimeheks tõusnud Priit Põder on linnale võlgu 15 000 eurot.

* Kuigi järvalased ei helista mürgistusinfoliinile 16662 just ülemäära sageli, tuleb neid kõnesid siiski ette. Suurem osa muredest on seotud ravimite ja kemikaalidega ning tihti mängivad seal oma osa mudilased. Üks murettekitavamaid olukordi on olnud see, kui kemikaal või ravim on jäänud lapse käeulatusse. Näiteks abistati infoliini kaudu vanemat, kelle väikelaps oli saanud enda kätte hügieenilise huulepulga ja sellest poole ära söönud. Lapsed on endale suhu lasknud ka umbrohutõrjevahendit ja desoainet või söönud ihule määrimiseks mõeldud haavasalvi. Ka nende juhtumite puhul on paanikas vanem saanud esmast abi infoliinilt.

* Kolmapäeva õhtul kella kümne paiku läksid Türi vallas Põikval Sarapuu-Mäe talus elavad koerad Sofi ja Tipsu igaõhtusele õueringile. Üks neist tagasi ei tulnud ja tema saatusest andis aimu heki tagant kostnud võigas hundiulg.

* Käru tuletõrje seltsi vabatahtlikud ei jaksanud enam kauem oodata, millal päästeamet neile põhiauto eraldab. Nad ajasid ise sobiva ja taskukohase masina Hollandist välja ning tõid selle paari nädala eest Eestisse. Kui hästi läheb, võib väärikas Ziegleri masin juba paari nädala pärast avariipaika appi kihutada ja mahalangenud puid teedelt vintsida.

* Kes ei teaks ütlust, et kui Muhamed mäe juurde ei tule, siis tuleb mägi Muhamedi juurde. Eesti piimandusmuuseum võttis ütluse sabast kinni ja käib juba mitmendat aastat programmiga «Kutsu muusem külla» üle Eesti lasteaedades, koolides ja hooldekodudes piimanduslugu rääkimas ja töötubasid korraldamas.

* Järva- ja Pärnumaa piiril asuval Kurgjal elas kenake hulk rahvast teisipäeva tuulisel pärastlõunal kaasa peamaja ees toimuvale, siinse talu rajanud Carl Robert Jakobsoni tütarde taaselustatud tegevusele, et tähistada suurmehenimelise talumuuseumi 75. aastapäeva.

* Paide teatri sügistalvine mängukava sisaldab kolme uuslavastust ja üht mokumentaalfilmi, näha saab nii nüüdisaegset kammerooperit, eksperimentaal- kui ka koguperelavastusi. Mängukava kutsub vaatajaid süvenema nüansirikkusse ning mõtlema kaasa tänapäeva ühiskonna mõjule meie elus. Paide teatri kunstiline juht Mariliis Peterson ütles, et teater võtab vastu prooovikive teatrikunsti piiride laiendamiseks ja loob kogukondliku tähtsusega lavastusi. «Tulevaste lavastuste fookuses on peamiselt keskkond, tehnoloogia, unistused ja kogukond,» täpsustas ta.

Märksõnad

Tagasi üles