Kirjanikud jõuavad tuuriga Türi valda

Copy
Foto: Pixabay

Esmaspäeval startis järjekorras kaheksateistkümnes kirjanike tuur Sõnaränd, mille eestvedaja on Eesti kirjanike liit ning toetaja Eesti kultuurkapital. Kolmeliikmeliste gruppidena külastavad kirjanikud kuni 15. oktoobrini raamatukogusid ja gümnaasiume üle Eesti. Tuuril osaleb kokku 18 kirjanikku ning külastatakse 19 asutust.

"Nii nagu Muhamed läks mäe juurde, istub kirjanik autosse ja sõidab lugeja juurde. See on lugejatele suurepärane võimalus kohtuda lemmikkirjanikega oma kodukandis ja küsida neilt mõnusas õhkkonnas seda, mida olete kirjanduse kohta ammu teada tahtnud," ütles Eesti kirjanike liidu esinaine Maarja Kangro.

“Lisaks kogenud tegijatele sai sel aastal tuurile kaasatud nii värskeid autoreid kui ka uusi Eesti kirjanike liidu liikmeid. Teiste seas löövad kaasa mitmed hiljutised laureaadid. Näiteks on lugejatel sel aastal võimalus kohtuda 2024. aastal Friedebert Tuglase novelliauhinnaga pärjatud Kai Kasega, kes astus liidu liikmeks tänavu kevadel. Sõnarännul osaleb ka Lilli Luuk, kes pärjati 2023 Aasta kirjanikuks. Nimekirjaga saaks uhkeldada lõputult,” sõnas kirjanike tuuri tänavune eestvedaja Liisi Iling.

Tagasi üles