Uudishimu hoiab väikesed kodu-uurijad ärksana

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Suurem osa õpilasi pööritab ülesande peale kirjutada mõni uurimustöö või referaat silmi. Kolm Paide õpetajat on juba aastaid lapsed kirjutama meelitanud rõõmutundega, sest pakuvad uurimiseks teemasid, mis noori kõnetavad ning kaasa mõtlema panevad. Nii saadeti ka tänavu väikeste kodu-uurijate konkursile 97 kirjutist teemal "Meie pere kuulab ja vaatab".

Reedel kogunesid usinad kodu-uurijad ning nende juhendajad Türi ringhäälingumuuseumisse tänupäevale. Muuseum sobitus hästi seekordse teemaga ning seal avanes nii mõnelgi televisiooni või raadiote ajaloos tuhlanud õpilasel hea võimalus vanaaegseid esemeid oma silmaga näha. Pärast kogunesid osalejad Türi põhikooli konverentsile, kus tutvustusi õpilaste töid ning tänati osalejaid ja nende juhendajaid.

Konkursi üks eestvedajaid, Paide Hillar Hanssoo põhikooli õpetaja Heli Prii ütles, et teema "Meie pere kuulab ja vaatab" puhul eeldasid nad, et saavad palju toredaid perelugusid, kus lapsed kirjeldavad, kuidas ja mida nad perega koos televiisorist vaatavad ja raadiost kuulavad. "Aga üllatusime, sest õpilased suutsid palju loovamalt läheneda ning selgus, et koos perega saab kuulata ja vaadata ka näiteks teatrietendusi ning kontserte. Mõned lapsed käivad perega ka loodust vaatamas ja sealseid hääli kuulamas," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles