Huvi Põhjaka mõisat osta ulatub piiri taha

Copy
Põhjaka.
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Põhjaka. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Kuigi Tallinna–Tartu maantee ääres Mäekülas tervitab möödujaid endiselt suur reklaamsilt, mis annab teada, et põhimaanteelt maha keerates jõuab Põhjaka mõisa juurde, seisab hoone juba kevadest saati tühjana ja süüa seal enam ei pakuta.

Mõisarestorani külastajatele tuli kevadel teade selle kohta, et toidukoht tegutsemise lõpetab, ootamatult. Veel ootamatum oli teade, et mõis ootab ostjat. Üle 12 aasta mõisarestoraniga seotud olnud Põhjaka omanik Ott Tomik ütles mais Järva Teatajale, et müügi põhjus on selgelt isiklik. «Tunnen, et vajan elus vaheldust ja mugavustsoonist välja murdmist. Saan varsti 40 ja tundsin, et mul on veel jaksu uusi alguseid ja uusi projekte luua. 16 aastat on pikk aeg ja olen seda meelt, et väikesed raputused elus toovad alati särtsu juurde,» selgitas ta.

Paar kuud hiljem ilmus Põhjaka mõisa müügikuulutus kinnisvaraportaalidesse. 538ruutmeetrise hoone eest küsitakse 380 000 eurot. Esimese kuu jooksul näitasid Baltic Sotheby’s International Realty – Estonia maakleri Tiia Soo­aluste sõnul Põhjaka vastu huvi üles nii kaugema kandi kui ka kohalikud inimesed. «Olen saanud päringuid huvilistelt, sealhulgas kohalikelt Järvamaa inimestelt,» lausus ta. «Põhjaka mõisa müügipakkumisest on teadlik enamik restorani- ja kohvikuettevõtlusega tegelevast ringkonnast.»

Tagasi üles