Ümmargusest koolimajast pääseb eriti ruttu välja

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kuigi möödujad võisid ehmuda, et suitsu mattunud koolimajas põleb midagi, siis nii see tegelikult polnud. Tegemist oli kooliperele olulise evakuatsiooniõppusega.
Kuigi möödujad võisid ehmuda, et suitsu mattunud koolimajas põleb midagi, siis nii see tegelikult polnud. Tegemist oli kooliperele olulise evakuatsiooniõppusega. Foto: Diana Väli-Kurnikov

Et Paide Hillar Hanssoo põhikool eristub enamikest Eesti koolidest erilise ümmarguse kujuga, pole vist kellelegi uudis. Linnupesa meenutaval majal on kindlasti arhitektuuriline väärtus, kuid vähem teatakse seda, et sellisest hoonest pääsevad õpilased ja õpetajad kiirelt ja turvaliselt õnnetuste korral välja.

Just seda täna Hillar Hanssoo koolimajas toimunud evakuatsiooniõppus ka tõestas. Kooli direktor Kersti Kivisoo ütles, et kooli planeering on selles osas väga hea, et klassidest pääseb otse ukse kaudu õue. "Selliseid õppeasutusi pole tõenäoliselt palju," sõnas ta.

Kivisoo lisas, et päris kõik ruumid hoones siiski otseväljapääsu ei oma. Näiteks kehalise kasvatuse riietusruumidest ja mõnedest abiruumidest ei saa kohe välja. "Aga selleks ongi meil kokku lepitud kindel evakuatsioonitee," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles