Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Aasta tagasi otsustasid kolm Türi poissi, Brennan, Brendon ja Brendan, iga hinna eest turvalisest emaüsast siia ilma tulla. Mis sellest, et aeg oli kaugeltki liiga varajane. Tartu ülikooli kliinikumis võitles terve arstide brigaad nende ellujäämise eest, sest tegemist oli Eestis kõige enneaegsemalt sündinud kolmikutega. Kolmapäeval oli suur rõõmupäev, sest poisid tähistasid esimest sünnipäeva, ehkki nende sünni hetkel ei teadnud täpselt keegi, kas see saab võimalikuks või mitte.

* Septembrist on tuntud Järvamaa söögi- ja peopaik Imavere kõrts jälle suletud, sest aasta eest suuri plaane pidanud ja agaralt pidusid korraldama asunud ettevõtja sattus majandusraskustesse. Eelmisel suvel võttis OÜ Verywell üks eestvedajaid, Danel Puuder, Imavere kõrtsi rendile ning soovis tuntud söögi- ja peopaigale uue elu sisse puhuda. «Koht on ju hea ja maine legendaarne. Kõrts tuleks tööle panna oma endisaja hiilguses,» ütles ta toona.

* Teisipäeval tunnustasid siseminister Lauri Läänemets ja päästeameti peadirektor Margo Klaos Tallinnas Viimsi Artiumis vapraid elupäästjaid ja teisi päästealal silma paistnud kodanikke. Järvamaa päästjatelgi oli põhjust rõõmustada. Elupäästja medali pälvis neli Aravete komando päästjat, kes päästsid eelmise aasta lõpus Ahula kortermaja tulekahjust hulk inimesi.

* Kuigi Tallinna–Tartu maantee ääres Mäekülas tervitab möödujaid endiselt suur reklaamsilt, mis annab teada, et põhimaanteelt maha keerates jõuab Põhjaka mõisa juurde, seisab hoone juba kevadest saati tühjana ja süüa seal enam ei pakuta. Mõisarestorani külastajatele tuli kevadel teade selle kohta, et toidukoht tegutsemise lõpetab, ootamatult. Veel ootamatum oli teade, et mõis ootab ostjat. Maakleri Tiia Soo­aluste avaliksutas, et Põhjaka mõisa vastu on viimasel ajal tulnud kaks päringut, millest üks on tõsine huviline.

* Tänavu maist alates on Järva-Peetri kirikul algupäraste uste asemel ees olnud laudadest kokku löödud ajutised avatäited. Eelmisel nädalal sai pühakoda vuntsitud uksed tagasi. EELK Järva-Peetri Püha Peetruse koguduse diakoni Jaanus Tammiste selgitusel pandi kirikule ajutine, laudadest kokku löödud uks ette põhjusel, et muret on ustega olnud juba pikemat aega ja tegelikult on kehvas seisus mõlemad – nii läänepoolne peauks kui ka põhjapoolne niinimetatud kõrvaluks.

* Kevadel Paide gümnaasiumi hõbemedaliga lõpetanud Ferkle Kalaus, kes on kogu suve usinalt raha kogunud, et täita oma unistus minna jaanuarist õppima Prantsusmaa tunnustatud kondiitrikooli Gastronomicom, on nüüdseks sellele väga lähedal. Gastronomicomi õppeprogramm sisaldab kolmekuist kondiitrikoolitust ja nelja kuud praktikat Prantsusmaal mõnes Michelini tähega pärjatud restoranis. Õppemaks on krõbedad 9800 eurot, millest Kalausel on praegu koos 80 protsenti. «Unistuste kondiitrikooli pääsemine on juba peaaegu kindel,» sõnas Kalaus.

Märksõnad

Tagasi üles