Siidikanast kasuema kasvatab kuute võõrast tibu

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Siidikana kõhu all peidus on kuus eesti maakana ehk tiukri poega, kelle jaoks kahupäine lind on kasuema.
Siidikana kõhu all peidus on kuus eesti maakana ehk tiukri poega, kelle jaoks kahupäine lind on kasuema. Foto: Kallaste hobitalu/Facebook

Järva vallas Kallaste hobitalus leidis aset armas kurioosum, kui perenaine Liina Saks pani siidikanale haududa kümme eesti maakana muna ning nendest koorus välja koguni kuus elujõulist tibu. Nüüd hoolitseb siidikana tillukeste harulduste eest kuniks nad iseseisvalt elada suudavad. 

Liina Saks rääkis, et on varem üritanud maakanu haudemunadest saada inkubaatori abil, kuid 24-st munast koorus sel moel vaid kaks tibu. "Siidikanad on meil haudel aprillist saati ja nii mõtlesingi, et las teevad midagi kasulikku. Proovisin kümne haudemunaga. 20 päeva hiljem oli minu suureks üllatuseks tulemuseks kuus eesti maakana ehk tiukri tibu," lausus ta.

Saks ütles, et eesti maakanad on metsikumad ja kasvult palju väiksemad kui tavalised kanad. "Tegemist on üsna haruldase põlistõuga ja seetõttu üritamegi neid enda tallu liigina saada, et inimestele tutvustada ja näidata," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles