Türi vana komandohoone avab viimast korda oma uksed

Kuido Saarpuu
Copy
Türi komandohoone.
Türi komandohoone. Foto: Päästeamet

Septembrikuuga saab otsa Türi vana päästekomando teenistusaeg ning päästjad kolivad ümber uude, kaasaegsesse komandohoonesse. Sellel asukohal on päästekomando olnud erinevates hoonetes kokku pea sada aastat, viimase hoone ehituse aastaks on nurgakivil märgitud 1953.

Vana hoone ajalugu on väga pikk ja niisama seda unustada ei saa. Türi komandopealik Ilmar Koppel ütles, et nii pika ajalooga komando töös on osalenud sadu inimesi. „Tahame seda väärikalt mäletada ning selleks proovime kõikidele selle majaga seotud inimestele anda võimaluse tulla komandohoonega hüvasti jätma,“ ütles Koppel ning lisas, et väga oodatud on kõik endised töötajad, kuid ka linnaelanikud võivad vaatama tulla, kuidas elu komandohoones on käinud.

Endisi aegu meenutama ja F. J. Wiedemanni 2 majaga hüvasti jätma oodatakse kõiki avatud uste päeval, 30. septembril kell 13-18. Kes tahab mineviku meenutuseks isiklikku ekskursiooni, saab päästepealikuga otse ühendust võtta telefonil 51986188.

Septembri viimane päev on ühtlasi ka Türi vana komandohoone viimane päev, peale mida läheb see remonti ning ajutiselt leiab seal ruumid endale Keskkonnaamet. Oktoobri alguspäevad kuluvad päästjatel uude majja kolimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles