Kuidas soojale maale reisides raha säästa?

Järva Teataja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sügis ja talv Eestis võivad olla pikad ja pimedad ning paljusid inimesi paneb unistama soojast päikesest ja eksootilistest sihtkohtadest. Kuid reisimine soojale maale ei tähenda alati suuri kulusid. Citadele panga eksperdid jagavad nippe, kuidas sügis-talvisel ajal säästlikult soojale maale puhkama minna ning nautida rikkalikku kogemust, ilma et see rahakotti tühjendaks.

Planeerimine ja eelarve

Enne reisi planeerimist on oluline koostada eelarve. Määrake kindlaks, kui palju olete valmis kulutama lennupiletitele, majutusele, toidule ja tegevustele. Püüdke jääda selle eelarve piiresse ja otsida võimalusi, kuidas kokku hoida.

Hooajavälised puhkusekuupäevad

Reisimine väljaspool kõrghooaega võib olla oluliselt odavam. Paljud sihtkohad pakuvad soodsamaid hindu sügis- ja talviseks perioodiks, kuna turistide nõudlus on madalam. Lisaks on sihtkohad tihti vähem rahvarohked, mis võimaldab nautida rahulikumat puhkust.

Lennupiletid

Otsige pakkumisi ja soodustusi lennupiletitele. Jälgige erinevaid lennufirmasid ja broneerimislehekülgi, et leida parim hind. Lisaks võite kaaluda võimalust kasutada krediitkaardi boonuspunkte või lennufirmade lojaalsusprogramme, et saada allahindlusi või tasuta lennupileteid.

Majutusvalikud

Majutuse valikul tasub uurida erinevaid võimalusi. Hotellid võivad olla luksuslikud, kuid ka kulukad. Alternatiivina võiks kaaluda korterite, villade või hostelite rentimist. Airbnb ja sarnased platvormid pakuvad sageli taskukohasemaid majutusvõimalusi, mis võimaldavad näiteks ise süüa valmistada ja kokku hoida restoranikuludelt.

Kohalik toit

Proovige kohalikku toitu ja restorane, mis ei pruugi olla turistidele nii tuntud. Kohalikud toidud võivad olla mitte ainult maitsvad, vaid ka taskukohased. Samuti saate kauplustest osta toitu ja nautida piknikku või koduseid eineid, mis aitab säästa söögikuludelt.

Avalik transport

Kohapeal liikumiseks võib kasutada ühistransporti, mis on tavaliselt odavam kui taksod või rendiautod. Enne reisi uurige, millised on avaliku transpordi võimalused ja hinnad ning planeerige oma liiklemised vastavalt.

Tasuta ja odavad tegevused

Uurige sihtkoha tasuta ja odavaid tegevusi. Paljud linnad pakuvad tasuta ekskursioone, muuseume ja loodusega seotud tegevusi, mis võimaldavad teil kohalikku kultuuri ja loodust lähemalt tundma õppida ilma suurte kulutusteta.

Reisikindlustus

Ärge unustage hankida sobivat reisikindlustust. Kuigi see võib tunduda lisakuluna, võib see olla oluline, kui tekivad ootamatud olukorrad nagu terviseprobleemid või reisi tühistamine. Kui sul on krediitkaart, kaasneb sellega sageli reisikindlustus. Sellisel juhul ei ole enam vaja lisakindlustust osta. „Enamikul krediitkaartidel on lisateenus, mida nimetatakse reisikindlustuseks, nii et kui sul on kaart, siis lihtsalt kontrolli, kas kindlustus kehtib kõigile koos teiega reisivatele pereliikmetele, kas see sisaldab vajalikke lisakaitseid jne. Näiteks, kui lähete suusatama või kavatsete tegeleda mõne muu aktiivse spordialaga, siis peaksite uurima lisakindlustuse kohta,“ ütleb Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen.

Lõpuks on oluline meeles pidada, et kõige tähtsam on puhkus ise, mitte kulutatud summa. Lihtsam elustiil ja vähem kulutused võivad sageli viia rikkalikumatele ja mõtestatumatele kogemustele. Nautige kohalikku kultuuri, inimesi ja loodust ning jätke meeldejäävaid mälestusi. Säästlikult soojale maale reisimine sügis-talvisel ajal on täiesti teostatav, kui planeerida hoolikalt, jälgida eelarvet ja otsida võimalusi kulude vähendamiseks. Oluline on leida tasakaal kulutuste ja kvaliteetse puhkuse vahel, et naudingud jääksid kauaks meelde, isegi pärast reisi lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles