Isamaa võtab maha oma pikaaegse poliitiku

Tiit Reinberg
Copy
Järva abivallavanem Tiina Oraste peab solvavaks, et inimesed, kes teda väga hästi tunnevad, ei tulnud oma kriitikaga tema juurde, vaid otsustasid üllatada umbusaldusavaldusega.
Järva abivallavanem Tiina Oraste peab solvavaks, et inimesed, kes teda väga hästi tunnevad, ei tulnud oma kriitikaga tema juurde, vaid otsustasid üllatada umbusaldusavaldusega. Foto: Dmitri Kotjuh

Järva vallavolikogu neljapäevane istung algas üllatuspommiga, kui vallavolinik Ester Valdvee luges ette umbusaldusavalduse abivallavanem Tiina Orastele. Üheksa opositsiooni poliitiku kõrval olid avaldusele alla kirjutanud ka koalitsiooni kuuluvad Isamaa liikmed Lauri Ilves ja Tanel Teas.

Sageli teevad opositsiooni liikmed umbusaldusi nii-öelda näpu vibutamiseks ja teavad ka ise, et hääli kellegi mahavõtuks ei jätku, aga nüüd andis oma allkirja Tiina Oraste umbusaldamiseks volikogu enamus. See tähendab, et kui oktoobri lõpuks hakkavad volinikud seda avaldust hääletama ja kõik 11 vallavolinikku jäävad endale kindlaks, siis on Oraste lahti lastud.

Isamaa nimekirjas pääses vallavolikokku peale Ilvese ja Tease ka Jüri Ellram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles