Propastop saab 2023. aasta Euroopa kodaniku auhinna

Järva Teataja
Copy
Propastop
Propastop Foto: Propastop

6. oktoobril kell 16 toimub Euroopa Elamuskeskuses Euroopa kodaniku auhinna pidulik üleandmine. Tänavune laureaat on Eesti-vastase propaganda paljastamisele keskenduv blogi Propastop.ee.

Propastop loodi 2016. aastal ning seda veavad Eesti Kaitseliidu ja teised vabatahtlikud. Blogi tegeleb Eesti ja ELi vastase valeinfoga võitlemise, inforünnakute paljastamise ning meediakirjaoskuse edendamisega. Propastopi eesmärk on aidata Eesti ja ELi kodanikel keerulises inforuumis orienteeruda, arendada nende oskust kriitiliselt mõelda ja valeinformatsiooni ning vaenulikku propagandat ära tunda.

Propastop.ee kandidatuuri esitanud Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet ütles: „Propastop on oma töö ja missioonitundega juba aastaid aidanud tagada Eesti ja kogu Euroopa turvalisust ja julgeolekut. Mul on hea meel, et selle tugeva panuse eest pälvib Propastop nüüd ka üleeuroopalise tunnustuse.“

Taust

Euroopa Kodaniku auhinda annab välja Euroopa Parlament. Auhind asutati 2008. aastal, et tunnustada üksikisikuid ja organisatsioone, kes on andnud tähelepanuväärse panuse Euroopa riikide koostöö edendamisse ja euroopalike väärtuste levitamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles