Omavalitsused said tervikliku tugimaterjali täiskasvanute õppimise toetamiseks

Järva Teataja
Copy
Klassiruum. Foto on illustreeriv.
Klassiruum. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Täiskasvanuhariduse valdkonna toetamiseks kohalikes omavalitsustes käivitati 2022.aastal pilootprogramm „Täiskäik“, mille tulemusena on nüüdseks valminud tegevusmudel ja soovitused, mis aitavad omavalitsustel toetada täiskasvanute õppimist kohalikul tasandil, ning kirjeldavad, kuidas ning kellega koos selle heaks tegutseda.

Veebipõhine juhendmaterjal, mis on esimene omataoline, on üles ehitatud kolme peatükina, võttes fookusesse: 1) valdkonna olulised mõisted, keskkonna ning statistika ja trendid, 2) võimalike sekkumiste kirjeldamise ja mõtestamise ning 3) partnerite ning koostöövõrgustike kujundamise. Juhend baseerub programmi raames loodud tegevusmudelile, mis omakorda moodustub läbi kolme joonise, ühendades nii indiviidi, omavalitsuse kui partnerite tasandi.

Lisaks sellele pakub veebikeskkond võimalusi saada inspiratsiooni pilootprogrammis osalenud omavalitsuste kogemustest ja ettekannetest ning toetavaid töölehti teema iseseisvaks arendamiseks piirkondades kohapeal.

Juhendmaterjali koostas koolitusettevõte Kasvulava, väljatöötamisel osalesid 12 kohalikku omavalitsust ja eksperdid. Osalenud omavalitsuste (Hiiumaa, Häädemeeste, Järva, Lääne-Harju, Muhu, Otepää, Rae, Saue, Tori, Tõrva, Valga, Viljandi) spetsialistide ja praktikute panus mudeli väljatöötamisel on olnud märkimisväärne. Kõik osalenud omavalitsused seisavad oma inimeste hea käekäigu eest ning on leidnud mitmekesiseid võimalusi täiskasvanute õppimise edendamiseks oma linnas või vallas.

Juhendamaterjal ja tegevusmudel on kõigile kättesaadav siit!

Täiskasvanute õppe süsteemsele mõtestamisele ja toetamisele suunatud tegevusi KOVdes koordineerib ETKA Andras koostöös Haridus- ja teadusministeeriumiga Erasmus + projekti „Agenda – täiskasvanuhariduse tegevuskava“ raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles