PPA tugevdas kontrolli sadamates ja bussitranspordis

Järva Teataja
Copy
Välisminister muretseb uue sõjapõgenike laine pärast. Tema hinnangul tuleks piirikontroll juba praegu igaks juhuks taastada ning põgenikele kehtestada teavituskohustus.
Välisminister muretseb uue sõjapõgenike laine pärast. Tema hinnangul tuleks piirikontroll juba praegu igaks juhuks taastada ning põgenikele kehtestada teavituskohustus. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Ebaseadusliku rände tõkestamiseks suunas PPA Eesti-Läti piirile, aga ka sadamatesse ja transpordisõlmedesse täiendavaid patrulle. Viimastel nädalatel on politsei Eestis tõkestanud 29 ebaseaduslikult riiki tulnud välismaalase liikumise.

Piirivalve juhi Veiko Kommusaare sõnul on Läti riik Valgevene tegevuse tõttu viimase kolme aasta suurima rändesurve all. „Meie lõunanaabrite piirivalvurid töötavad ööpäevaringselt ja suurte jõududega, kuid ebaseaduslike piiriületuste arvu suur tõus Lätis mõjutab paratamatult ka lähiriike. Viimastel nädalatel oleme piiri lähedal ja siseriigis tuvastanud mitu välismaalaste gruppi, kes tulid Euroopa Liitu ebaseaduslikult ning kasutavad ära vaba liikumist, et Eesti kaudu põhjanaabrite suunas lahkuda. Seetõttu tugevdasime oma kohaolu piiri lähedal, trassidel ja sadamates, arvestades välismaalaste võimalikke liikumisteid,“ selgitas Kommusaar.

„Meie lähiriikide vastu suunatud aktiivne ränderünne kestab endiselt ja Eesti annab oma panuse ka selle eesliinil. Juba teist nädalat on Eesti politseinikud ESTPOL8 meeskonnaga abiks Läti-Valgevene piiril ning nende tööpäevad on tihedad. Täna saadame Lätti ka uue ESTPOLi vahetuse ning suhtleme pidevalt partneritega, et meie ohupilt oleks võimalikult täpne ja oskaksime nii Eestis tegevusi planeerida kui ka abi pakkuda,“ ütles Kommusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles