Nende firmade seast selguvad selle aasta parimad ettevõtted

Järva Teataja
Copy
Aktsiaseltsi Icosagen tegevusvaldkondade alla kuuluvad antikehade ja valkude tootmine ning arendamine.
Aktsiaseltsi Icosagen tegevusvaldkondade alla kuuluvad antikehade ja valkude tootmine ning arendamine. Foto: Sille Annuk

Selgusid konkursi “Ettevõtluse auhind” nominendid ehk 18 ettevõtet, kellel on võimalus olla parim oma kategoorias ning võita tänavune aasta ettevõtte auhind. EASi ja KredExi ühendasutuse ning Eesti Tööandjate Keskliidu poolt korraldatud konkursi parimad ettevõtted kuulutatakse välja 4. novembril toimuval auhindamisüritusel, mida kannab üle ETV. 

Eesti pikima ajalooga ettevõtluskonkursi žürii koostöös erinevate valdkondade asjatundjatega valis välja kolm paremat ettevõtet kuues kategoorias. Nende kategooriate võitjate ja Kaubandus-​Tööstuskoja konkurentsivõime edetabeli kolme võitja hulgast valitakse ühiselt välja ka aasta ettevõte.

Aasta innovaator – kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on saavutanud majandusliku edu läbi uuenduste väljatöötamise.

Nominendid:

R8 Technologies OÜ – aitab tehisarul põhineva lahendusega hoonete energiatarbimist vähendada;

Icosagen Cell Factory OÜ – pakub globaalselt bioloogiliste ravimite arenduse teenust ning on avamas ravimitehast;

Cybernetica AS – loob tulevikukindlaid tehnoloogiaid turvalistele digitaalsetele ühiskondadele.

Aasta eksportöör – kategooria eesmärk on tunnustada nutikaid ja lisandväärtust loovaid ning edukalt eksporti kasvatavaid Eesti ettevõtteid.

Nominendid:

Silen OÜ – toodab auhinnatud vaikuseruume, mida kasutavad ka Spotify, Amazon, Volkswagen;

Dipperfox OÜ – maailma kõige kiirema kännupuuri looja;

"HORIZON" TSELLULOOSI JA PABERI AKTSIASELTS – tegeleb biolagunevate paberitoodete tootmisega.

Aasta välisinvestor – kategooria eesmärk on tunnustada Eestis kõrget lisandväärtust loovaid välisinvestoreid.

Nominendid:

Riverty Tech OÜ – rahvusvaheline e-kaubandusplatvormide ja makselahenduste arendamisega tegelev ettevõte;

FLIR Systems Estonia OÜ – infrapunaseadmete tootja Tallinnas;

HHLA TK Estonia AS – Euroopa juhtiv sadama- ja logistikateenuste kontsern haldab Muugal Eesti suurimat multimodaalset kaubaterminali.

Aasta turismiedendaja – kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes panustavad Eesti turismimajandusse läbi atraktiivsete turismiteenuste ja -​toodete ning aitavad kaasa Eesti kui turismisihtkoha kiiremale arengule ja laiemale tuntusele.

Nominendid:

HMP Hotellid OÜ – Radisson Collection hotell meelitab Eestisse nii äri- kui konverentsituriste ning on loonud uue kvaliteedistandardi kogu sektorile;

180 OÜ – Eesti ainuke kahe MICHELINI tärniga tunnustatud restoran 180 Degrees;

AS Tallinna Sadam/ Kruiisiterminal – Tallinna kruiisiterminal teenindab aastas üle poole miljoni kruiisituristi ja võtab vastu üle 300 kruiisilaeva.

Aasta kestlik ettevõte – kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes pööravad ettevõtteüleselt tähelepanu kestlikule arengule.

Nominendid:

Thermory AS – termotöödeldud puitmaterjalide tootja, kes on muuhulgas loonud kõrghoonetesse sobiva tuletõkkega materjali;

Foxway OÜ – pakub elektroonikaseadmete taaskasutuse täisteenust;

AS A. Le Coq – Läänemere piirkonna kõige laiema tooteportfelliga joogitööstus

Aasta pereettevõte – kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on läbi perekeskse juhtimise ja valitsemise panustanud jätkusuutlikult Eesti majandusse, ühiskondlikku arengusse ning ettevõtjaliku meelelaadi kasvatamisse noorte hulgas.

Aasta pereettevõte – kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on läbi perekeskse juhtimise ja valitsemise panustanud jätkusuutlikult Eesti majandusse, ühiskondlikku arengusse ning ettevõtjaliku meelelaadi kasvatamisse noorte hulgas.

Nominendid:

Kodu Kuubis OÜ – turustab ökoloogilist ehitusmaterjali nimega põhuplaat, toodab ökoloogilisi väikemajasid ja pakub heliisolatsiooni lahendusi;

MRPeasy – arendab tootmistarkvara 10-200 töötajaga ettevõtetele;

Cronimet Nordic OÜ – tegeleb vanametalli keskkonnasäästliku kogumise, töötlemise ning taaskäitlemiseks edasimüümisega

Kes nendest ettevõtetest võidab aasta ettevõtte tiitli, selgub 4. novembri õhtul toimuval auhindamisüritusel „Eesti parimad ettevõtted 2023“, mida saab samal õhtul vaadata ETVst. Samuti tunnustatakse ettevõtluse edendajad ning antakse üle noore ettevõtja preemia.

Konkurss „Ettevõtluse auhind“ on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele. Konkurssi korraldavad EASi KredExi ühendasutus ja Eesti Tööandjate Keskliit. Eesmärk on tunnustada silmapaistvaid, leidlikke ja nutikaid Eesti ettevõtteid, kelle järjepidev töö on toonud edu nii ettevõttele, selle töötajatele kui ka laiemalt meie riigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles