Kütteseadmete uuenduse toetust ihkajad ootavad jõulukuud

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Andres Teiss

Suur oli sel sügisel nende eramuomanike rõõm, kui selgus, et vana ahju uue vastu välja vahetamiseks saab riigi toetusele loota. Innukalt oodati 18. septembrit, mil toetusvoor pidi avanema. Suur oli nende kõigi pettumus, kes üritasid sel päeval tulutult e-keskkonda sisse logida, sest ürituseks see jäigi.

Riigi tugiteenuste keskuse (RTK) hallatav tõuketoetuste e-keskkond ei pidanud väikeelamute kütteseadmete uuenduse toetuse taotlejate suurele huvile vastu ning veidi pärast vooru avanemist kell üheksa hommikul jooksis süsteem kokku. Seejärel jäi taotluste vastuvõtt pausile. RTK peadirektori asetäitja Urmo Merila sõnul oli see e-toetuste süsteemi ajaloos pretsedenditu juhtum. «Palume vabandust kõigilt taotlejatelt, kes üritasid väikeelamute küttesüsteemide uuenduse toetust e-toetuste süsteemi kaudu taotleda,» ütles ta.

Taotlejate sedavõrd suur hulk oli Merila teada esmakordne ja ilmselt ei pidanud keskkond nii suurele koormusele vastu. Rikete kõrvaldamise ajaks taotluste vastuvõtt peatati ning uue vooru kuupäeva lubasid RTK, kliimaministeerium ja KreDex teada anda 25. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles