PILDID Imavere risti kerkis uus maamärk

Järva Teataja
Copy
Uus Ugala maamärk Imavere ristis Järvamaal.
Uus Ugala maamärk Imavere ristis Järvamaal. Foto: Elena Koit

Alates septembri keskpaigast juhatab Tallinn–Tartu maanteel sõitjaid Viljandi poole Ugala teatri uus maamärk. Must-valge maamärk kujutab Ugala logo, mis näitab suunda ja kilomeetreid Viljandisse.

Ugala teatri juhi Garmen Tabori sõnul on Ugala teater juba pea 105 aastat Lõuna-Eestis kultuuriline maamärk olnud. „Seetõttu on igati paslik, et just meie enam kui 90 aastat muutumatuna püsinud teatrilogo Imaveres kõigile möödasõitjaile näitab, et Viljandi ja Ugalani on jäänud kõigest 49 kilomeetrit,” lisab Tabor.

Ugala teatri logo pärineb 1931. aastast ja on kõige vanem muutumatuna püsinud teatri logo Eestis. Selle autor on tollane teatri dekoraator Juhan Kangilaski. Logo kasutati esimest korda avalikult Sakala ajalehereklaamis 8. oktoobril 1932. Erinevatel aegadel ja mõnede sündmuste puhul on logo veidi muudetud või „kaunistatud”. Näiteks 21. sajandi alguses kasutati komöödialavastuste plakatitel ja kavalehtedel naeratavat logo. Juhan Kangilaski kujundatud Ugala logo peetakse üheks parimaks art deco näiteks Eesti graafilises disainis.

Maamärgi teostas ja paigaldas Viljandi firma Dag Reklaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles