Noorkotkad ja kodutütred kogunevad taas jahilaagrisse

Kuido Saarpuu
Copy
Sügislaagrit peetakse sel nädalavahetusel.
Sügislaagrit peetakse sel nädalavahetusel. Foto: Märten Viitmaa

Ajavahemikul 20. - 22. oktoober 2023 toimub Järva maleva noorkotkaste ja kodutütarde sügislaager, mis keskendub jahitraditsioonidele ja jahinduse ohutustehnikale. Laagriga ühes peetakse Noorte Kotkaste Järva maleva 30. taasloomise aastapäeva.

Kolmandat korda toimuv koostöölaager toob taas kokku noored ja jahimehed ning annab mõlemale osapoolele võimaluse midagi õppida. Noorte eesmärk on paremini tundma õppida loodust ning faunat, harjutada ühise meeskonnana maastikul liikumist ning looduse hoidmist. Lisaks õpitakse tundma jahikultuuri ning -eetikat. Jahimeestel on võimalus tutvuda Kaitseliidu noorteorganisatsioonide põhimõtete ja tegevustega. Laagris osalevad 12. – 18. aastased Järva maleva noorkotkad ja kodutütred.

Laager avatakse 20. oktoobril. Avamisele tuleb ka Järvamaa Jahindusklubi esimees Hardi Ulla ning esimesel õhtul tulevad noortega kohtuma näitleja ja kaitseliitlane Raivo E. Tamm ja Eesti Jahiseltsi tegevjuht Tõnis Korts. Laagri teisel päeval keskendutakse jahikultuurile ja -eetikale. Millised on jahitraditsioonid, kuidas austakse loomi, millega algab ja lõppeb jaht ning teised küsimused on need, millele koos vastuseid leitakse. Laupäeva õhtul kohtub jahimeestega Kaitseliidu ülem kindralmajor Riho Ühtegi ning noorkotkaste ja kodutütardega Kaitseliidu veebel ülemveebel Andri Harkmann ja Loodusfotograaf Tarmo Mikussaar. Õhtul tähistatakse ka Noorte Kotkaste Järva maleva 30. aastapäeva mille käigus saavad värskeimad liikmed anda noorkotkaste tõotuse ning õhtu lõpetab ühine lõkkeõhtu. Kolmanda laagripäeva läbivaks teemaks on jahirelvadega tutvumine ning soovijatel on võimalus jahirelvadest laskmist proovida.

Laagri ühe korraldaja, Asko Osula jaoks on üks oluline aspekt sellise laagri puhul noortele laiema silmaringi loomine. Jahilaager erineb teistest laagritest oma kontseptsioonilt ning noored saavad luua kontakte otse jahimeestega, kellega metsas koos liigutakse.

Tihe koostöö MTÜ Järva Jahilasketiiruga on pakkunud organisatsiooni noortele ja ka täiskasvanutele võimalusi oma laskeoskusi harjutada ning lihvida. Laagri käigus on kohalikel jahimeestel võimalus uuele põlvkonnale anda edasi jahipisik, et traditsioonid ja austus looduse ning loomade vastu säiliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles