Võrus teenivaid Ameerika Ühendriikide pataljoni sõdureid autasustati medalitega

Järva Teataja
Copy
Võru, 02.08.2023

Taara linnakus on ajutistesse konteinerelamutesse majutatud liitlased Ameerika Ühendriikidest.
Pildil on suur nö telk, mis täidab ameeriklaste söökla funktsiooni. Lõunasöök.

Foto Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees FOTO: Arvo Meeks
Võru, 02.08.2023 Taara linnakus on ajutistesse konteinerelamutesse majutatud liitlased Ameerika Ühendriikidest. Pildil on suur nö telk, mis täidab ameeriklaste söökla funktsiooni. Lõunasöök. Foto Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees FOTO: Arvo Meeks Foto: Arvo Meeks

Kaitseminister Hanno Pevkur andis Võrus Taara sõjaväelinnakus toimunud tseremoonial Ameerika Ühendriikide 1. pataljoni 506. jalaväerügemendi sõduritele tunnustusena üle missioonimedalid. Pevkur ütles, et Ameerika Ühendriikide üksuste kohalolek Eestis koos teiste NATO liitlastega annab tunnistust meie tugevast strateegilisest kaitsekoostööst ja valmisolekust kaitsta Eestit.

„Venemaa agressioonisõda Ukraina vastu jätkub endiselt ning hiljuti olime tunnistajaks hirmsatele terrorirünnakutele Hamasi poolt Iisraeli riigi vastu. Noil murrangulistel aegadel ei saa me kõhelda, vaid peame oma riigi ja liitlaste kaitseks tegema rohkem. Me peame toetama Ukrainat senikaua, kuni Ukraina võidab sõja. Me kõik teame, et see on kollektiivne pingutus rahu, vabaduse ja meie ühiste väärtuste nimel. Mul on hea meel teada, et me saame alati loota oma Ameerika sõprade ja liitlaste toetusele nende eesmärkide saavutamisel,“ lisas kaitseminister Pevkur.

Ameerika Ühendriikide väed viibivad Eestis osana pikemast rotatsioonide seeriast, mis tagab USA vägede järjepideva kohaloleku Balti riikides. See on osa NATO idatiiva tugevdamise tegevustest, mille USA president Joe Biden kuulutas välja eelmise aasta juunis NATO Madridi tippkohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles