Rakvere Teatris algasid lastelavastuse „Kessu ja Tripp” proovid

Järva Teataja
Copy
Foto: Kristo Kruusman / Rakvere Teater

Sel nädalal algasid Rakvere Teatris 9. detsembril esietenduva lastelavastuse „Kessu ja Tripp” proovid.

Robert Vaidlo tuntud lasteraamatul põhineva loo dramaturg on Urmas Lennuk ja lavastaja Eili Neuhaus. Ilma isata kasvav Kessu veedab palju aega raamatute seltsis, ema käib tööl, teenib raha ja Kessuga mängimiseks ei ole tal enamasti aega. Nii leiab tüdruk endale sõbra tsirkuseraamatust, kellega koos võetakse ette kummalisi seiklusi. Üheskoos käiakse poes, mõeldakse välja söögiautomaat ning koristatakse tuba sassi. Lavastaja sõnul aitavad raamatud kujutlusvõimet arendada ja annavad ainest mängudeks. „Peaksime lubama lastel lapsed olla – mängida, unistada, fantaseerida. Küll nad jõuavad täiskasvanuks saada,” usub lavastaja Eili Neuhaus.

„Meis kõigis on lapsena natuke Kessut, aga suuremaks saades kipume unustama, et tegelikult on raamatute lugemises suur rikkus. „Kessu ja Tripp” annab võimaluse seda meeles hoida, kui rikkad me tegelikult oleme, kuni oskame lugeda, mängida ja piltide sisse minna,” sõnas lavastuse dramaturg Urmas Lennuk.

„Kessu ja Tripp” esietendub Rakvere Teatri suures majas 9. detsembril 2023. Ainult detsembris toimuvate etenduste järel saavad lapsed seigelda üllatusi täis Tripi Trikimaal, kus kinke on jagamas ka jõuluvanad. 25. novembrini saab Trikimaale saata kõikide laste ja lapsemeelsete trikivideoid, täpsem info teatri kodulehelt.

Autor Robert Vaidlo

Dramatiseerija ja laulusõnade autor Urmas Lennuk

Lavastaja Eili Neuhaus

Kunstnik Reili Evart

Helilooja ja muusikaline kujundaja Hando Põldmäe

Valguskujundaja Märt Sell

Osades Tuuli Maarja Möller, Madis Mäeorg, Silja Miks, Johannes Richard Sepping

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles