Pärimusmuusikaansambel jõuab plaadiesitlustuuriga Paidesse

Järva Teataja
Copy
Foto: Karl Artur Kangur

Pärimusmuusikaansambel RÜÜT seab uue albumiga “Kiriküüt” oma loomingulise suuna fookusesse nii eesti pärimusmuusika salvedest leitud linnu- ja loodushäälte jäljenduste tõlgendamise kui ka meie endi leitud hääled loodusest sellest võimsast ühisest inspiratsiooniallikast ja toorainest, mis seob meid meie eelkäijatega.

Ansamblil on seni ilmunud 2015. aastal “Maasikille” ning 2017. aastal teine stuudioalbum „Kadakad“, millega kandideeriti kolmele Etnokulbi auhinnale – parim lugu („Ilus ole“), parim album („Kadakad“) ja parim artist. Paljud RÜÜTi lood on olnud inspiratsiooniks kaunitele rahvatantsuansamblite tantsudele. Lugu “Mina ja meri” esitati sel aastal laulupeol neidude kooride poolt.

RÜÜTi muusika võlu peitub mitmekülgses ja otsingurikkas lähenemises eesti pärimusmuusikale. See toetub küll pärimusele, kuid liigutab end juba tänapäevase maailma mitmekesisuses. Nõnda sünnivad regilauludele ja vanadele pillilugude töötlused ja omalooming. Repertuaaris leiab mõjutusi ka teiste rahvaste muusikast. Ansambli liikmed on Maarja Soomre (vokaal, meloodika, kannel), Maili Metssalu (vokaal, viiul), Jaan-Eerik Aardam (vokaal, kitarr) ja Juhan Uppin (vokaal, eesti lõõtspill, kannel).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles