Türi poliitikud haridusreformist ei tagane

Tiit Reinberg
Copy
Kolm aasta tagasi saabus Retla-Kabala koolipere volikogu istungile plakatitega nõudma, et nende kool saaks jätkata senisel kujul.
Kolm aasta tagasi saabus Retla-Kabala koolipere volikogu istungile plakatitega nõudma, et nende kool saaks jätkata senisel kujul. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi valda juhtiv koalitsioon usub, et vallavolikogu järgmise neljapäeva istungil hääled peavad ja volinikud võtavad vastu otsuse, et järgmise aasta 1. septembrist Retla-Kabala koolis enam kolmandas kooliastmes õppetööd ei ole. See tähendab, et kui seni said lapsed Oisus käia põhikooli lõpuni, siis järgmisest õppeaastast annab kool haridust kuni kuuenda klassini.

See teema pole Türi vallas kaugeltki uus. Juba üle kolme aasta tagasi, kui volikogu hakkas arutama valla arengukava aastateks 2021–2025, oli selles kirjas, et Oisus ja Kärus hakkavad koolid senise üheksa klassi asemel õpetama kuuenda klassini. Kärus tuli see muudatus juba 2022. aasta 1. septembrist.

Oisu kandi inimesed on kooli kärpimisele südikalt vastu seisnud. Juba kolm aastat tagasi tervitas vallavolikogu istungile saabujaid veerandsada inimest, kes nõudsid, et vallavolikogu ei muudaks kooli kuueklassiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles