Kaja Kallas: Mäo ristmik, buss sõidab sealt mööda, tegelikult võiks ju sealt inimesed peale võtta (1)

Järva Teataja
Copy
Mäo bussiterminal, millest pidi kunagiste plaanide järgi tulema bussisõitjate ümberistumiskoht, on enamiku ajast üsna inimtühi
Mäo bussiterminal, millest pidi kunagiste plaanide järgi tulema bussisõitjate ümberistumiskoht, on enamiku ajast üsna inimtühi Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänasel riigikogu istungil tõstatas Helir-Valdor Seeder probleemi, et Tallinna-Tartu bussid ei peatu Mäo bussiterminalis, vaid sõidavad sealt mööda. Peaminister Kaja Kallas tunnistas, et probleem on olemas ja sellega tuleb tegelda.

Helir-Valdor Seeder: Austatud peaminister, minu küsimus on täiesti maine ja puudutab ühistranspordikaost ja automaksu. Näiteks, Eesti südames tiheda liiklusega maanteede ristis Imaveres elavad inimesed ei saa ühistranspordiga peaaegu kuhugi. Tallinna-Tartu bussid sõidavad peatumata läbi ja Viljandi suunas liikuvad bussid Paide-Türi kaudu Imaverest mööda. Sama probleem puudutab Põltsamaad ja teisi keskusi, mõnest asulast pääseb maakonnakeskustesse korra või kaks ööpäevas, mitte rohkem. Ka Paide inimestel on tõsiseid probleeme ühistranspordi liikumisega, sest Tallinna-Tartu bussid ei peatu Mäo bussiterminalis, vaid sõidavad lihtsalt sealt mööda.

Kujunenud olukorras premeerib, karistab valitsus inimesi automaksuga, mis kokku kuivanud ühistranspordivõrgu tingimustes ja üldises maksutõusu hulluses kahjustab kõige rohkem Tallinnast kaugemal elavate, hajaasustusega piirkondade elanikke ja lastega peresid, kelle liikumisvõimalused on kasinad ja kulukad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles