Vajame paremat ühistransporti, et auto poleks sundvalik

Lauri Läänemets
, siseminister, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees
Copy
Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Mihkel Maripuu

Tõenäoliselt pole järvamaalast, keda poleks ärritanud olukord Mäo ristis: iga tund vuravad bussid Tallinna või Tartu poole, aga Paidest bussi peale ei saa. Sotsiaaldemokraatide eestvõttel alustatud ühistranspordireformi osana lõpetame selle ebanormaalse olukorra ning loome bussidele Mäo ristmikul peatuskoha, et ka kommertsliinidel oleks võimalik ajasäästlikult peatus teha ja et Kesk-Eesti inimesed lõpuks liikuma pääseksid. Niisamuti tulevad peatuskohad Imaverre või Puhu risti. Ka väiksemate keskuste vahel teeme liine tihedamaks. Näiteks on suur probleem see, et Järva vallast on keeruline ühissõidukiga Paidesse gümnaasiumi jõuda.

Kui päris väikestes kohtades näeb bussi heal juhul kord nädalas, siis selle asendame nõudepõhise bussiga, mis tähendab, et näiteks Rassi küla elanikud saavad endale sõiduvahendi tellida mitu korda nädalas just selleks ajaks, kui neid on tarvis.

Vajame paremat ühistransporti, et hoida elu kõikjal Eestis. Et ka maapiirkondades pääseksid inimesed rongiga tööle, lapsed bussiga kooli ja eakad ettetellitud nõudepõhise bussiga arsti juurde. Uuest aastast alustame ühistranspordi nüüdisajastamist ühtse ja lihtsa piletimüügisüsteemi loomisega. Seejärel liigume edasi liinivõrgu ümberkujundamisega selliselt, et juurde tuleb väljumisi nii põhi- kui ka nõudeliinidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles