Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui Keerduse OÜ eestvedaja Maarja Keerd kolmapäeval kell 11.11 Paides Suur-Aia tänavas Lipi-Lapi kangaäri endistes ruumides mänguasja- ja käsitöökaupluse välisukse avas, ootas seal järjekorras juba paarkümmend inimest. Neist kõige noorem oli alles nii väike, et roomas üle ukseläve. Esimesena jõudsid ostuni viieaastased kaksikud Aliis ja Anette. Tüdrukud olid poodi tulnud vanaema Maire Leidmaga. Kodunt olid nad tähtsa päeva puhul kaasa võtnud käekoti, kus oli rahakott taskurahaga. Aliis otsustas kulutada raha uuele nukule, õde ostis pehmet vahtu, millest kujundeid teha.

* Juuli lõpus palus Lux Express­ ministeeriumil tunnistada enne tähtaega kehtetuks kaugbussiliini luba, mille alusel sõidab Tallinna–Paide–Türi–Viljandi buss, ja oktoobriga lõpetaski ettevõte selle liini teeninda­mise. Hansa Bussiliinid paneb seetõttu Järvamaadki läbivale Viljandi–Tallinna liinile mõne väljumise juurde ja tõstab hommikuse bussi pileti hinda.

* Eesti Pank laseb igal aastal ringlusse keskmiselt 50 tonni ühe- ja kahesendiseid euromünte, kuid taasringlusse jõuab neid palju vähem. Kaasnevate tootmiskulude ja keskkonnamõju tõttu pole väikeste müntide tootmist jätkata otstarbekas ning riik otsib võimalusi neist loobuda. Järvamaa kauplused ja teenindusettevõtted kiidavad sellise otsuse heaks, sest pisimüntidega arveldada on tülikas ja kulukas.

* Türil asuv Vabaduse tänav, mis on linlastele üks peamisi teid, mille kaudu rongijaama minna või sealt tulla, vajas juba aastaid remonti ning on ka seda jagavatele ratturitele, jalakäijatele ja sõidukitele ammuilma kitsaks jäänud. Peatselt olukord muutub, sest ligi pool miljonit maksva minev ümberehitus, mis annab tänavale nüüdisaegse ilme, läheneb lõpusirgele.

* Paide ja Käru Südamekodu ning Paide Püha Risti kiriku kogudus sõlmivad koostöölepingu, mille tulemusel hakkab kiriku vaimulik korrapäraselt hooldekodudes hingehoidu pakkuma. Koguduse õpetaja Andres Tšumakovi sõnul on tal selle üle väga hea meel, seda enam, et algatus tuli Südamekodudelt.

* Nüüd, kus hooaja lõpp Eesti jalgpalli Premium liigas on peagi käes, võttis Paide linnameeskonna president Veiko Veskimäe aega rääkida tulemustest, peatreeneri vahetusest, ambitsioonidest ja suurtest plaanidest.

Märksõnad

Tagasi üles